Verstappen reed Bottas bewust in de weg tijdens poging voor snelste raceronde Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen reed Bottas bewust in de weg tijdens poging voor snelste raceronde

Verstappen reed Bottas bewust in de weg tijdens poging voor snelste raceronde

Max Verstappen heeft toegegeven Valtteri Bottas in de Grand Prix van Mexico bewust in de weg te rijden. Hij was op de hoogte van het feit dat Mercedes de snelste raceronde bij hem weg probeerde te halen, en besloot daarom te vertragen, zodat dit Bottas niet lukte. De eerste poging van de concurrenten wist hij nog te pareren, maar uiteindelijk moest hij dat punt afstaan.

'Ik begrijp natuurlijk wel dat ze voor de snelste ronde gaan, dus de eerste keer kon ik dat voorkomen', stelde hij volgens Motorsport.com. 'Ik denk echter niet dat we risico genomen hebben', benadrukt hij. Bij het blokkeren van zijn Finse rivaal was het immers mogelijk dat het tot een aanvaring zou komen tussen de coureurs. Hier kwam het uiteindelijk niet van.

'We reden naast elkaar en er was niets aan de hand', benadrukt de Red Bull-coureur. Wel geeft hij aan er veel tijd mee verloren te hebben, maar het gat was in de slotfase van de Grand Prix toch al zo'n vijftien seconden. Van titelconcurrent Lewis Hamilton, die tweede lag, had hij verder toch niets te vrezen, dus daar maakte de Nederlander zich totaal geen zorgen om.

Verstappen vertrouwt op Bottas

Waarom Verstappen niet met geknepen billen in de cockpit zat? 'Ik weet ook dat Bottas een nette rijder is en heb er geen moment aan gedacht dat het mis zou kunnen gaan', concludeert hij. Dat ging het uiteindelijk dus ook niet. Nadat Mercedes hem nogmaals op een setje zachte banden zette, lukte het Bottas wél om die snelste raceronde binnen te halen, waarmee hij dus een puntje wegsnoepte bij Verstappen.

Ruim twee keer je inzet voor de dubbel: een titel voor Verstappen én Red Bull!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws