Gasly ervaart nadeel ten gevolge van voorzichtigheid rondom Red Bull-coureurs Formule 1
Formule 1

Gasly ervaart nadeel ten gevolge van voorzichtigheid rondom Red Bull-coureurs

Gasly ervaart nadeel ten gevolge van voorzichtigheid rondom Red Bull-coureurs

Pierre Gasly denkt dat voorzichtigheid rondom de Red Bull Racing-coureurs hem een nadeel oplevert op het circuit. De Fransman rijdt voor AlphaTauri, het zusterteam van de Oostenrijkse renstal. Zodoende wordt er van hem verwacht dat hij Max Verstappen en Sergio Pérez eerder assisteert dan dat hij ze in de weg zit. Daar heeft hij geen problemen mee, maar het levert hem op het asfalt wel een nadeel op.

'Het maakt het zeker lastiger, want je moet die extra marge houden', geeft Gasly toe tegenover RACER. 'Dat stelt je in het nadeel ten opzichte van sommige concurrenten', voegt hij daaraan toe. In Mexico startte hij als vijfde en had hij twee Red Bulls en twee Mercedessen voor zich. De helft van de heren voor zich mocht hij van zijn werkgever dus eigenlijk niet uitdagen.

Over een volledige raceafstand kan Gasly dat ook niet, maar bij de start van een Grand Prix zorgt het af en toe voor benauwde situaties. Al helemaal omdat concurrenten, zoals McLaren, dit probleem niet hebben, en dus agressiever de eerste bochten in kunnen. Gasly: 'Ik zag bijvoorbeeld dat Daniel Ricciardo een hele, hele goede start kende en goed gebruik maakte van de slipstream.'

Gasly: 'Ik zat vast achter Verstappen en Hamilton'

Terwijl hij de Australiër dus plekken goed zag maken, kon hij zelf geen kant op: 'Ik zat vast achter Max en Lewis. Zodra Ricciardo Bottas aangetikt had, moest ik voorkomen dat ik in aanraking zou komen met Pérez en ging ik wijd. Daarna was alles oké.' Wel vreesde hij in die openingsfase dat hij zijn vierde plek zou verliezen omdat hij de Mexicaan ruimte moest laten. Uiteindelijk kwam de enkelvoudig Grand Prix-winnaar alsnog als vierde over de eindstreep.

Ruim twee keer je inzet voor de dubbel: een titel voor Verstappen én Red Bull!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws