Geen sportpsycholoog voor Verstappen: 'Oh nee, dat soort dingen doe ik niet' Max Verstappen
Max Verstappen

Geen sportpsycholoog voor Verstappen: 'Oh nee, dat soort dingen doe ik niet'

Geen sportpsycholoog voor Verstappen: 'Oh nee, dat soort dingen doe ik niet'

Max Verstappen denkt dat hij met de leeftijd aan consistentie gewonnen heeft, maar als persoon hetzelfde is gebleven. Nu hij voor de titel vecht is het van groot belang dat hij elke Grand Prix vlekkeloos doorkomt, en op 24-jarige leeftijd stelt hij dat hij dat kan. Ook laat hij weten geen gebruik te maken van sportpsychologen of andere hulpmiddelen die aan de meeste Formule 1-coureurs op de grid wel goed besteed zijn.

'Ik had op mijn zeventiende of achttiende waarschijnlijk wat meer fouten gemaakt dan dat ik nu doe', geeft Verstappen toe als Goodwood Road & Racing hem naar de titelstrijd van 2021 vraagt. 'Maar wat mijn persoonlijkheid betreft, denk ik dat ik min of meer hetzelfde ben gebleven', voegt hij daaraan toe. De instelling van de Nederlander blijft dus gewoon hetzelfde als toen hij nog voor Toro Rosso uitkwam, en in zijn eerste jaren bij Red Bull Racing.

Die opbouwjaren naar 2021 toe hebben hem wel degelijk meegeholpen in de titelstrijd van dit jaar, geeft hij aan: 'Hoewel je op een gegeven moment als coureur niet meer sneller wordt, maakt ervaring je wel nog steeds een betere coureur. Alhoewel, beter misschien niet, maar consistenter.' Die consistentie is nu duidelijk terug te zien, met een enkele finish buiten de top twee van de Red Bull-jongeling wanneer hij dit jaar de eindstreep haalde.

Verstappen rekent op Red Bull

Gaat de titel naar Verstappen? Zelf denkt hij dat het vooral van het materiaal afhangt. Zit dat goed dan ziet hij echter geen reden om niet te dromen van dat wereldkampioenschap: 'Ik weet dat als mijn auto snel genoeg is tot aan het einde van het seizoen dat ik de wereldtitel win. Is de auto niet snel genoeg, dan vrees ik dat dat waarschijnlijk niet lukt.'

Geen sportpsycholoog voor de Limburger

Verstappen houdt het team om hem heen klein. Manager Raymond Vermeulen en vader Jos Verstappen zijn vaak van de partij, evenals de gebruikelijke fysiotherapeut, maar daar blijft het dan ook bij. Dat terwijl veel coureurs gebruik maken van performance coaches, sportpsychologen of andere experts die menen de prestaties van coureurs te kunnen beïnvloeden.

'Oh nee, dat soort dingen doe ik niet', meldt de WK-leider met een glimlach. 'Ik hou ervan om het thuis naar mijn zin te hebben met familie en vrienden. Gewoon normale dingen, niets geks of speciaals.' Al die heisa rondom het racewereldje is totaal niet besteed aan Verstappen. Thuis in Monaco, of bij zijn ouders in Maaseik, geniet hij van zijn vrije tijd met zijn dierbaren.

Ruim twee keer je inzet voor de dubbel: een titel voor Verstappen én Red Bull!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws