Race tegen de klok bij Alfa Romeo: 'Chassiswissel voor Bottas' Formule 1
Formule 1

Race tegen de klok bij Alfa Romeo: 'Chassiswissel voor Bottas'

Race tegen de klok bij Alfa Romeo: 'Chassiswissel voor Bottas'

Er is nood aan de man bij Alfa Romeo, na problemen bij de auto van Valtteri Bottas moeten de monteurs nu aan de bak voor een chassiswissel voor de Fin. Alfa Romeo is gedwongen tot een chassiswissel voor Bottas vanwege hitteschade als gevolg van een uitlaatprobleem.

De Fin kwam niet in actie tijdens de tweede training van de Grand Prix van Emilia-Romagna, nadat hij de Alfa Romeo tijdens de kwalificatie op vrijdag moest stilzetten in wat het eerste sprintweekend van 2022 is. Zonder dat Bottas de baan op kwam voor de tweede vrije training, ging Sky F1's pitlane reporter Ted Kravitz op onderzoek uit en legde de situatie uit. 'Het is een voortzetting van het probleem van gisteren', bevestigde hij.

'Het probleem van gisteren was dat er een probleem was met de uitlaat, waarbij een deel van de uitlaat losraakte van de power unit, de motorruimte oververhitte en vervolgens de motor zelf aan de kook bracht. Alles werd een beetje verbrand en ze vertelden hem om de auto uit te zetten. Kravitz suggereerde vervolgens dat er een 'meer problemen' moeten zijn geweest, want de motor ging uit de C42, maar 'niets van de versnellingsbak of de achterwielophanging.'

Sindsdien meldde Auto Motor und Sports Tobi Grüner dat schade was toegebracht aan de versnellingsbak, kabelboom en vloer door de hitte van deze verplaatste uitlaat. Omdat het verre van eenvoudig is om een nieuwe kabelboom in een chassis te monteren, is besloten om het chassis van Bottas te vervangen. Het wordt voor de monteurs dus een race tegen de klok om de auto op tijd af te krijgen voor de sprintrace.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws