Ralf Schumacher lyrisch over GP Las Vegas: 'Red Bull staat onder druk' Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher lyrisch over GP Las Vegas: 'Red Bull staat onder druk'

Ralf Schumacher lyrisch over GP Las Vegas: 'Red Bull staat onder druk'

Ralf Schumacher is helemaal lyrisch over de Grand Prix van Las Vegas en hoopt dat het een spannend voorproefje is van de seizoensafsluiting in Abu Dhabi. Volgens de Duitser staat Red Bull Racing een beetje onder druk en was dat in Las Vegas te zien. Voor de rest sprak de voormalig Formule 1-coureur lovend over de prestaties van Max Verstappen.

Schumacher heeft erg genoten van de eerste Grand Prix van Las Vegas sinds 1982. Het evenement moest het perfecte plaatje leveren: de auto's die over The Strip raasden, The Sphere in het midden, de Bellagio-fontein, en grootse shows. Volgens sommigen kon dat plaatje na de eerste vrije training de prullenbak in, maar de race maakte het weer helemaal goed. 'Ik vond het geweldig', luidt het oordeel van de voormalige Formule 1-coureur bij de Duitse tak van Sky Sports. 'Natuurlijk, als alles nieuw is, vallen er wel eens spaanders', vervolgt de Duitser.

Voorafgaand aan de race was er kritiek dat de Formule 1 zich meer op de show zou concentreren dan op de sport. Ook ter plaatse werd kritisch verslag uitgebracht van de race, omdat er maanden voor de race beperkingen waren opgelegd aan het leven van de bewoners van de stad. 'Het evenement was geweldig, alles was perfect georganiseerd, je kunt nergens over klagen', aldus Schumacher, die ook tevreden was met het belangrijkste onderdeel: 'Vooral de race was spannend, en hoe het heen en weer ging!'

Na een rommelige openingsfase kwam Sergio Pérez achteraan het veld de baan weer op na zijn pitstop. Uiteindelijk reed hij richting het podium, met een gevecht met Charles Leclerc tot de streep. 'Weer die arme Pérez, die net als in Brazilië in de laatste ronde zijn positie verloor', zegt Schumacher. 'Red Bull staat een beetje onder druk. De teams komen dichterbij. Dat maakt het geheel spannend. We hebben nog maar één race te gaan. Daar kijk ik naar uit', aldus de broer van Michael Schumacher.

Schumacher steekt loftrompet voor Verstappens zegerecord 

In Las Vegas won Verstappen zijn 53ste Grand Prix en staat daarmee op gelijke hoogte met Sebastian Vettel. De volgende die hij kan evenaren is Michael Schumacher (91), al moet hij daarvoor nog een aantal seizoenen doorrijden. Schumacher denkt wel dat hij het kan. 'Op basis van leeftijd en talent zeker', antwoordt de Duitser. 'De enige vraag is, wil hij nog zo lang blijven racen? En de andere: heeft hij altijd zo'n goede auto? Volgens mij is dat volgend jaar al het geval. Hij moet dan goed voor Adrian Newey zorgen, zodat het zo doorgaat.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws