Gasly geniet van 'emotionele' eerste dag bij Alpine: 'We hebben een goede basisauto' Formule 1
Formule 1

Gasly geniet van 'emotionele' eerste dag bij Alpine: 'We hebben een goede basisauto'

Gasly geniet van 'emotionele' eerste dag bij Alpine: 'We hebben een goede basisauto'

Het was vandaag kilometervreten geblazen in de Formule 1. De bandentests van Pirelli stonden op het programma en de coureurs die deze winter een overstap maken, mochten alvast bij hun nieuwe werkgevers aanschuiven. Pierre Gasly verreed zodoende een sessie voor het team van Alpine en genoot van zijn eerste werkdag.

'Ik heb een fantastische dag gehad. Mijn eerste kennismaking met de Alpine-auto was erg soepel en het is een goede auto', aldus de Fransman via de officiële website der Formule 1. Op een rustige dag in Abu Dhabi reed hij de ochtendsessie in de A522 van Alpine. Met zijn nieuwe team valt er veel te leren, meteen vanaf de eerste dag. 'Het voelt volledig anders dan bij AlphaTauri. Hoe je zit, het rempedaal, gaspedaal, het stuur, alles voelt anders aan dan je gewend bent. Toch voelde ik me al snel op mijn gemak en hebben we het hele programma af kunnen werken.'

Door de komst van Gasly heeft Alpine nu twee Franse coureurs onder contract staan. De volledig Franse équipe maakte een bijzondere indruk op Gasly. 'Het was ongetwijfeld emotioneel om voor het eerst met dit team te zijn. Ik heb nog niet alles mogen ervaren, maar het is nu al bijzonder.' Voor de Fransman begon vandaag al de voorbereiding op het volgende jaar en daar is hij alleen maar blij mee. 'Het is goed om elkaar nu al te leren kennen en al te werken aan volgend seizoen. Je kan nooit vroeg genoeg beginnen.'

'Potentie in de A522'

Dit seizoen concurreerde Gasly regelmatig met zijn nieuwe team, dat een stuk hoger eindigde in het constructeurskampioenschap dan zijn oude werkgever. De nieuweling ziet genoeg potentie bij zijn nieuwe werkgever en hoopt volgend seizoen onderdeel te zijn van verdere groei. 'De auto voelt nu al goed aan. Dit seizoen heb ik vaak genoeg mogen zien dat dit team een snelle auto gebouwd heeft en dat is veelbelovend. Ik ben erg tevreden met het werk tot nu toe en hoop dat we na de winter weer wat stappen kunnen zetten', aldus de hoopvol gestemde Alpine-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws