Schumacher: 'Ik ben in staat de titel te winnen op het juiste moment in de juiste auto' Formule 1
Formule 1

Schumacher: 'Ik ben in staat de titel te winnen op het juiste moment in de juiste auto'

Schumacher: 'Ik ben in staat de titel te winnen op het juiste moment in de juiste auto'

Mick Schumacher verklaart dat hij niet arrogant is, maar dat hij wel in de Formule 1 thuishoort. De coureur geeft zelfs aan het kampioenschap te kunnen winnen op het juiste moment en in de juiste wagen. Bij Haas lukte dat echter niet, omdat de goede momenten daar niet werden beloond.

Schumacher vertelt over zijn karakter, waarbij hij altijd probeert de resultaten voor zichzelf te laten spreken en zichzelf niet te vertonen als een te zelfverzekerd personage. 'Ik ben over het algemeen niet het type dat verwaand is of arrogant', begint de Duister tegenover The Race. 'Het is mij altijd verteld dat ik me niet zo moet opstellen en het is me bijgebleven sinds ik een heel jong kind was. Het kan me niet echt schelen wat mensen van me denken, want ik weet wat ik doe en zodra ik het platform heb om dat te laten zien, zullen mensen het zien.'

Toen Schumachers contract niet werd verlengd, liet hij weten dat hij het gevoel heeft dat hij het verdient om in de Formule 1 te rijden. 'Omdat ik alles heb bewezen wat nodig is om te laten zien dat ik snel kan zijn, niet alleen dit jaar maar ook mijn voorgaande jaren in de juniorenklassen. Ik ben een Formule 2- en Formule 3-kampioen, ik denk dat mensen dat nu vergeten. Ik heb mezelf altijd bewezen', benoemt de Duitser. 'Dus ik heb het gevoel dat ik de Formule 1 aan de top kan krijgen in de zin dat ik in staat ben om het wereldkampioenschap op het juiste moment, in de juiste auto te winnen', geeft de coureur ter verduidelijking van zijn statement.

Schumacher: 'We zijn helaas nooit op de juiste manier beloond'

Wat betreft zijn resultaten in de Formule 1 snapt de 23-jarige waarom het minder was. 'Het komt erop neer dat het middenveld zo dicht bij elkaar zit. Vooral aan het begin van het jaar was onze auto erg sterk, maar andere teams verbeterden', verklaart Schumacher. 'Maar over het algemeen hadden we dit jaar veel situaties waarin ik het gevoel had dat we gemakkelijk naar Q3 konden gaan, maar helaas hebben we het niet helemaal gehaald vanwege track limits of wat dan ook.'

De coureur benadrukt dat hij minder ervaren is. 'Als jonge coureur wil je proberen altijd op de limiet te zitten. Dat is waar je moet zijn om punten te scoren, en als je een ervaren coureur hebt die al tien jaar in de Formule 1 zit, kan hij het misschien wat beter zeggen: Oké, moet ik doorzetten?', vervolgt Schumacher. Toch heeft de Duitser wel goed gereden, zoals in Canada, toen hij zich als zesde kwalificeerde, maar in de eerste stint uitviel vanaf de zevende positie. 'We hebben er nooit aan getwijfeld dat het mogelijk was, maar het is natuurlijk goed om die bevestiging te hebben', vertelt hij over dat raceweekend.

'We hebben zoveel goede momenten gehad en ook momenten waarop we een slechte situatie hebben overwonnen, maar het is helaas nooit op de juiste manier beloond. Dat is het meest frustrerende deel voor mij. We hebben zo hard gewerkt om onszelf in een positie te krijgen om vervolgens in de steek gelaten te worden door een aantal dwaze dingen, waar duidelijk niet iedereen controle over heeft', eindigt Schumacher.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws