Ex-teambaas De Vries ziet voordeel voor AlphaTauri: 'Elk team kan van Nyck profiteren' Formule 1
Formule 1

Ex-teambaas De Vries ziet voordeel voor AlphaTauri: 'Elk team kan van Nyck profiteren'

Ex-teambaas De Vries ziet voordeel voor AlphaTauri: 'Elk team kan van Nyck profiteren'

Ian James, voormalig teambaas van Nyck de Vries bij het Formule E-team van Mercedes, denkt dat de coureur perfect zal passen in de Formule 1. De Nederlander liet tijdens de race op Monza van afgelopen seizoen al zien uit welk hout hij is gesneden toen hij mocht invallen voor Alexander Albon. Die race kwam hem op een permanent zitje te staan voor aankomend jaar. James is van mening dat De Vries het team van AlphaTauri vooruit kan helpen.

De Vries wist kampioen te worden in de Formule 2, maar een kans in de koningsklasse kwam nooit. Aankomend seizoen staat hij na een belletje met Helmut Marko wel op de grid. 'Ik denk dat hij het verdiend heeft', begint James bij Autosport.com. 'Hij was iemand die we al vroeg hadden bekeken en waarvan we zijn kwaliteiten hebben erkend, niet alleen als coureur, maar ook als teamspeler. Elk team waarvoor hij rijdt zal daarvan profiteren. Hij zegt altijd op de juiste manier wat er gezegd moet worden.'

'Dat is een belangrijke kwaliteit voor een coureur, en vooral voor een rijder die naar een team gaat dat misschien nog niet helemaal zijn volledige potentie heeft bereikt en nog ruimte heeft om te groeien', vervolgt de teambaas. AlphaTauri kende een minder jaar in 2022. Bij de Italiaanse renstal krijgt De Vries zelf ook ruimte om te groeien. 'Ik denk dat hij in een goede positie zit, ondanks dat Formule 1 een andere klasse is. Het is zwaar en ik denk dat hij hard zal moeten werken, maar zijn karakter zal hem naar mijn mening goed dienen.'

'De Vries een succesverhaal voor de Formule E'

In de Formule E heeft De Vries natuurlijk al het kampioenschap weten te winnen. De stap naar de koningsklasse is dan ook een voorbeeld voor de serie. 'Het is een enorm succesverhaal voor de Formule E. We hielden altijd het vertrouwen in het feit dat we hier het talent hebben, of het nu de coureurs, de ingenieurs, het commerciële personeel of de monteurs zijn. En dit is nog meer bewijs dat de kwaliteit van het talent in deze paddock op hetzelfde niveau zit als bij alle andere series', besluit James.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws