Red Bull en AlphaTauri in actie met Acura-merknaam op de achtervleugel Formule 1
Formule 1

Red Bull en AlphaTauri in actie met Acura-merknaam op de achtervleugel

Red Bull en AlphaTauri in actie met Acura-merknaam op de achtervleugel

Red Bull Racing en AlphaTauri zullen voor de Grand Prix van de Verenigde Staten wederom met een aangepaste livery verschijnen. Nee, de RB16B kleurt niet meer wit, maar heeft wel een andere tekst op de achtervleugel staan dan dat ze doorgaans hebben. De naam van het merk Acura is te zien op de vleugels van de door Red Bull gefinancierde teams.

De reden is simpel: Acura is een afsplitsing van Honda die in de Verenigde Staten, Canada en Hong Kong geïntroduceerd werd. Onder die naam verkopen ze door Honda geproduceerde bolides. Ter promotie van de Amerikaanse activiteiten wordt de race in Austin, Texas verreden met een ander logo op de achtervleugel, natuurlijk om meer naamsbekendheid te creëren in het betreffende continent.

Masashi Yamamoto, uitvoerend directeur van Honda F1, heeft gereageerd op de aankondiging: 'Het is heel speciaal om Acura als partner van Red Bull en AlphaTauri te hebben voor de Amerikaanse Grand Prix van 2021. Tot dusver was het een geweldig F1-seizoen en we zijn trots dat we het Acura-merk ook zo aan kunnen bieden in dit seizoen.'

Positieve reacties bij Acura zelf

Bij Acura zelf is tevens positief gereageerd op de aankondiging. Emile Korkor, vicepresident van Acura National Sales, meldde het volgende: 'Ik ben altijd al een fan geweest van de Formule 1. Als kind groeide ik op in Canada en toen zag ik het Acura-merk al op de helmen van Ayrton Senna en Alain Prost. Voor een merk als Acura is racen heel belangrijk en wij zijn dan ook razend enthousiast over deze samenwerking.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws