Red Bull-ingenieur: 'We kwamen maar drie ronden tekort om doel te halen, het was een erg goede dag' Formule 1
Formule 1

Red Bull-ingenieur: 'We kwamen maar drie ronden tekort om doel te halen, het was een erg goede dag'

Red Bull-ingenieur: 'We kwamen maar drie ronden tekort om doel te halen, het was een erg goede dag'

Max Verstappen reed de gehele eerste testdag namens Red Bull Racing op het Circuit de Barcelona Catalunya en kon aardig wat ronden kennis maken met zijn nieuwe RB18. Het waren 147 ronden in totaal, dat zijn meer dan twee Grand Prix-lengtes. Maar is daarmee het doel van het team behaald? Red Bull Racing-ingenieur Guillaume Rocquelin geeft wat inzicht in de stand van zaken.

Via een officieel Red Bull-persbericht laat Rocquelin weten dat de eerste testdag soepel verliep voor het Oostenrijkse team. 'Ik ben erg blij dat deze dag goed is gegaan voor het team. We hebben onszelf het optimistische doel van 700 kilometer opgelegd en we kwamen slechts drie ronden tekort om dat te halen, terwijl dat best ongebruikelijk is voor een eerste testdag.'

'Al een goed beeld bij hoe we de auto beter willen maken'

Ook is er tevredenheid alom over de prestaties tot dusver, ondanks dat Verstappen de achtste tijd van de dag reed. 'Het ging eigenlijk allemaal goed. We hebben al een goed beeld bij hoe we de auto willen en kunnen verbeteren. Max is ook tevreden tot nu toe. Met wat balansproblemen daargelaten is er niet zoveel aan de hand. Het is ook niet zo dramatisch dat we de hele auto om moeten gooien om hem goed te laten lopen', zegt Rocquelin verder.

McLaren-coureur Lando Norris was de snelste van de eerste trainingsdag met een 1.19.568, Verstappen kwam daar zo'n drie seconden op tekort met een 1.22.246. Maar er is geen man over boord. Morgen rijdt Sergio Pérez de hele dag in de RB18 en zal de tweede dag van de wintertests van start gaan. Red Bull zal hopen weer net zoveel kilometers te maken als vandaag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws