Red Bull-pace blaast Hamilton weg: 'Verstappen had zelfs nog wat over' Formule 1
Formule 1

Red Bull-pace blaast Hamilton weg: 'Verstappen had zelfs nog wat over'

Red Bull-pace blaast Hamilton weg: 'Verstappen had zelfs nog wat over'

Lewis Hamilton geeft aan alles gegeven te hebben tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. De zevenvoudig wereldkampioen kwam op Circuit of the Americas nét te kort op Max Verstappen, die zijn leiding in de titelstrijd dus vergroot heeft. Het zat er volgens de coureur in Amerika simpelweg niet in voor Mercedes in 2021.

'Allereerst felicitaties aan Verstappen, hij heeft het uitstekend gedaan', zo opent de Brit als hem door Jenson Button om een eerste reactie gevraagd wordt. Op de achtergrond zijn de Amerikaanse fans te horen, die de nummer twee van de Grand Prix zeer enthousiast ontvingen. In de laatste ronde zat Hamilton binnen een seconde van zijn concurrent, maar hij kwam tekort.

'Dit was een ontzettend lastige race. Ik heb dit weekend alles gegeven, maar Red Bull had de overhand. Ik wil mijn team in ieder geval bedanken voor het harde werk', vervolgt Hamilton, die toegeeft dat de snelheid er niet was om de Grand Prix te winnen. Olav Mol liet in zijn commentaar weten het daar niet per definitie mee eens te zijn.

Amerikaanse fans blazen Hamilton weg

Op Circuit of the Americas waren de grandstands afgeladen, en dat ontging Hamilton niet: 'Wat een geweldige fans! Het is een eer om hier voor deze menigte te mogen rijden. Dit is zeer zeker een acceptatie van de sport in de Verenigde Staten. Het is tof om hier te zijn en laten we hopen dat we in de toekomst hier meer races krijgen.'

Red Bull maatje te groot voor Mercedes

Red Bull was dit weekend gewoon een maatje te groot voor Mercedes, benadrukt Hamilton wanneer hij na zijn eerste podium interview aansloot bij Sky Sports F1: 'Zij hadden dit weekend gewoon meer grip aan de achterkant en gleden minder. Ik kende wel een geweldige start en heb alles gegeven. Helaas kwamen we aan het einde net wat tekort.' Op technisch gebied legde Mercedes, dat met relatief weinig downforce reed, het simpelweg af op het team van Verstappen.

'Als hij na bocht 1 eerste had gelegen dan was hij heel de race eerste geweest', benadrukt Hamilton, die daarmee de dominantie van de Red Bull probeert aan te geven. 'Ik probeerde mij vast te klampen aan de pace van Verstappen, maar hij had zelfs nog wat over. Bij mij zat er helemaal niets meer in. De volgende race gaan we er weer vol tegenaan.'

'Ik kwam er niet langs vanwege de vuile lucht en oververhitting van de banden. Die eerste bocht was geweldig, met de race daar naartoe. Ik dacht toen heel even dat we hem konden winnen, maar ik moet helaas wachten op de volgende Grand Prix', concludeert de Brit, die in Mexico weer terug wil slaan. In de slotfase van de Amerikaanse Grand Prix kon Hamilton in de vuile lucht niet voldoende pace vinden om Verstappen nog uit te dagen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws