Red Bull schuift Vips en Buemi naar voren voor Abu Dhabi-test Formule 1
Formule 1

Red Bull schuift Vips en Buemi naar voren voor Abu Dhabi-test

Red Bull schuift Vips en Buemi naar voren voor Abu Dhabi-test

Red Bull Racing heeft bekend gemaakt welke coureurs in het naseizoen plaats mogen nemen in de RB16. Red Bull-junior Juri Vips krijgt een kans van de Oostenrijkse renstal om zich te bewijzen en ook reservecoureur Sébastien Buemi, bekend van zijn tijd bij Toro Rosso, mag meters maken.

Vips, die in 2018 opgenomen is in het juniorenprogramma en de Duitse Formule 4 wist te winnen, was de afgelopen races al in de Red Bull-garage te vinden. Hij wist zichzelf dit jaar te etaleren met een overwinning op Mugello in de Formule 2 en zal op Yas Marina Circuit beloond worden voor zijn moeite.

'Ik ben bijzonder dankbaar voor de mogelijkheid die Red Bull mij geeft om de RB16 te besturen. Dit zal de eerste keer zijn dat is een volwaardige Formule 1-bolide mag besturen. Het zal een leerproces worden maar ik zal mij uitvoerig voorbereiden en zo veel mogelijk opsteken, zoals ik ook in mijn rol als reservecoureur doe', meldde de Est.

'Oude' Buemi neemt ook deel

Ook Zwitserse reservecoureur Buemi zal deelnemen aan de Young Driver Test. Opvallend, gezien het feit dat Buemi 32 jaar oud is. Voornamelijk wegens zijn rol als ontwikkelingscoureur zal hij in actie komen. 'Ik heb sinds de Pirelli-tests in Silverstone vorig jaar geen F1-bolide meer gereden', stelde hij.

'Die test in Abu Dhabi zal daarom belangrijk voor mij zijn. Ik breng veel tijd door in de simulator en het maken van meters in de daadwerkelijke auto zal verduidelijken in hoeverre de simulator overeenkomt met de werkelijkheid', concludeert Buemi, die daarmee de keuze van Red Bull toelicht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws