Horner met slecht nieuws over upgrades: 'Moeten voorzichtig zijn met budgetplafond' Formule 1
Formule 1

Horner met slecht nieuws over upgrades: 'Moeten voorzichtig zijn met budgetplafond'

Horner met slecht nieuws over upgrades: 'Moeten voorzichtig zijn met budgetplafond'

Christian Horner verwacht een zware strijd met Ferrari en McLaren. De Brit heeft het dan niet alleen over dit weekend in Monaco, maar ook over de rest van het seizoen. Vooral Lando Norris maakte het Max Verstappen de laatste races lastig. Horner ziet steeds minder ruimte om verder te verbeteren, en rekent dus steeds meer op de klasse van zijn eerste coureur.

De teambaas van Red Bull Racing was aanwezig bij de FIA-persconferentie in Monaco, waar hij onder meer inging op de afwijzing van Andretti door de Formule 1. In de Verenigde Staten wordt die situatie met scepsis gevolgd. 'De eigenaren van de Formule 1 zijn Amerikaans', zo wijst Horner aantijgingen over een rol van de nationaliteit in de keuze van de hand. 'Het afwijzen van Andretti heeft dus niks ermee te maken dat ze Amerikaans zijn, maar is een gevolg van het business model van de Formule 1.'

Strijd met McLaren en Ferrari

Voor de fans die aan het begin van het afgelopen decennium instapten, geeft 2024 een bekend beeld vooraan: Red Bull, Ferrari, en McLaren strijden tegen elkaar vooraan, met Mercedes als vierde team. In de afgelopen drie races werden Verstappen en Norris telkens eerste en tweede, waardoor de 24-jarige steeds meer als een serieuze concurrent mag worden gezien. 'Imola was een lastig weekend voor ons', blikt Horner terug. 'In het eerste deel van de race waren we sterk, maar in het tweede deel van de race waren we minder sterk. In Imola was de auto op vrijdag lastig te besturen, maar het team leverde daarna goed werk, net als Max.'

In Monaco wordt vooral Ferrari als goede kanshebber gezien, terwijl McLaren inmiddels een vaste klant is bij de strijd om de zeges. 'We weten dat Ferrari en McLaren dit weekend sterk gaan zijn. De kwalificatie zal zwaarbevochten worden', zo wijst de 50-jarige naar de belangrijkste dag van het weekend. Afgelopen jaar won Verstappen de Grand Prix van Monaco nog, voor Fernando Alonso.

Horner verwacht ook tijdens de rest van het seizoen niet veel makkelijke weekenden meer. 'Met deze reglementen is het onvermijdelijk dat er convergentie plaatsvindt. Het is ongelofelijk dat we zo lang onze voorsprong hebben weten te behouden', vindt Horner. Red Bull nam eerder in Japan en Imola upgrades mee, maar waarschuwt dat Red Bull geen eindeloze middelen heeft. 'We hebben hier en daar wel wat nieuwe onderdelen meegenomen, maar we moeten ook voorzichtig zijn met het budgetplafond.' Red Bull zag met name de salariskosten stijgen vanwege de grote successen van de afgelopen jaren.

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws