Ricciardo herinnert zich Verstappens Monaco-ronde in 2023: 'Niemand was bereid zover te gaan' Formule 1
Formule 1

Ricciardo herinnert zich Verstappens Monaco-ronde in 2023: 'Niemand was bereid zover te gaan'

Ricciardo herinnert zich Verstappens Monaco-ronde in 2023: 'Niemand was bereid zover te gaan'

Daniel Ricciardo weet nog goed hoe legendarisch de ronde van Max Verstappen was in Monaco in 2023, waarmee hij de poleposition pakte. De Australiër stond toen langs de zijlijn toe te kijken en genoot ervan om het als toeschouwer mee te maken. Volgens Ricciardo was Verstappen toen één met de auto, en kende hij geen angst toen hij rakelings langs de muur reed.

Bij de terugkeer naar Monaco moeten velen op de kwalificatiedag in het prinsdom nog even denken aan de ronde voor poleposition van Verstappen in 2023. Het ging eigenlijk een beetje net als dit jaar: de vrijdag verliep niet helemaal lekker, op zaterdagochtend was het zelfvertrouwen er ook nog niet helemaal, maar op zaterdagmiddag perste de Nederlander er een ongelooflijke ronde uit die iedereen met verbazing liet toekijken. Ricciardo, die vorig jaar voor de zomerstop nog de testrijder van Red Bull was, weet nog goed hoe het ging. 'Ik was hier een jaar geleden als supporter en testrijden, en keek de kwalificatie vanaf het dak van de pitstraat', zegt de Australiër, geciteerd door de NOS. 'Dan zie je net de laatste sector en de chicane langs het zwembad.'

Dat uitzicht is dus best wel spectaculair, vooral omdat de auto's daar ongelooflijk dicht langs de muur razen. 'Je kon zien dat Verstappen één was met zijn auto, dat vertrouwen zag je gewoon. Zelfs op het rechte stuk scheurde hij zonder angst rakelings langs de muur', zegt de 34-jarige. 'Ik heb er erg van genoten om dat als toeschouwer mee te maken. Ik voelde me natuurlijk minder gestrest dan de coureurs in de auto's, maar ik was ook jaloers. Het gevoel om hier de limiet op te zoeken... Weinig kwalificaties voelen zo als die in Monaco.' De muren komen zo dichtbij, het gevoel om zo snel te gaan door de straten van Monaco, is onbeschrijflijk. 'Max pakte de pole nadat hij de muur denk ik wel drie keer had geraakt. Hij verdiende het ook, want niemand was bereid om zover te gaan', vult Ricciardo aan.

'Hij verdiende het ook'

Of Verstappen dit jaar weer zo'n ronde in zijn mars heeft, is nog even afwachten. Na de derde vrije training werd het duidelijk dat de tweede sector een pijnpunt vormt voor de RB20. De Limburger wilde wel sneller, maar het kon simpelweg niet. De drievoudig wereldkampioen raakte de muur al een aantal keren. In 2023 deed hij dat ook, en toch haalde hij de pole. 'De auto die hier pole pakt, is niet per se de snelste auto, maar wordt bestuurd door diegene die het dichtst bij de muur is gekomen', zegt Lando Norris. 'Je vergelijkt jezelf niet met je rivalen, maar met jezelf. Hoeveel risico durf je te nemen? Dit is het enige circuit waar je aan het einde van een ronde het gevoel kan hebben dat je echt alles hebt gegeven. Dat maakt Monaco uniek.'

Pakt Verstappen de overwinning in Monaco? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws