Ricciardo: 'Je moet een seconde sneller zijn om in te kunnen halen' Formule 1
Formule 1

Ricciardo: 'Je moet een seconde sneller zijn om in te kunnen halen'

Ricciardo: 'Je moet een seconde sneller zijn om in te kunnen halen'

Inhalen wordt knap lastig tijdens de Grand Prix van Spanje. Dat verwacht Daniel Ricciardo, wiens Renault vanaf P13 start zondagmiddag. Hij moet van goede huizen komen om punten te halen, zo verwacht hij.

Alexander Albon sprak al de verwachting uit dat de meeste 'inhaalacties' in de pitsstraat plaats gaan vinden. Het Circuit de Barcelona-Catalunya is traditiegetrouw een krappe baan waar inhalen lastig is, zoals Max Verstappen en Kimi Räikkonen al lieten zien tijdens de race van 2016, en dat zou dit jaar niet anders zijn, zo verwacht Ricciardo.

Het verschil tussen twee auto's moet wel heel groot zijn om inhalen mogelijk te maken, stelt de Australiër. 'Je kan natuurlijk fouten maken of een matige exit hebben aan het einde van de chicane, maar over het algemeen moet je één seconde sneller dan de ander zijn om in te kunnen halen', zegt hij tegen Formel1.de. (foto: Renault F1 Media)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws