Rosberg: Áls je vecht tegen Verstappen kan je zo'n fout niet maken' Formule 1
Formule 1

Rosberg: Áls je vecht tegen Verstappen kan je zo'n fout niet maken'

Rosberg: Áls je vecht tegen Verstappen kan je zo'n fout niet maken'

Nico Rosberg stelt dat de fout van Charles Leclerc in Imola kostbaar is. In de titelstrijd met Max Verstappen kan de Monegask geen punten laten liggen, en in Italië deed hij dit toch. Ook denkt de enkelvoudig wereldkampioen dat Ferrari een fout heeft gemaakt door Leclerc daarna binnen te halen. De voorvleugel was beschadigd, maar had het wellicht de rest van de race nog volgehouden.

'Als je vecht tegen Verstappen kan je zo'n fout niet maken', stelt de Duitser bij Sky Sports F1. Hij is duidelijk niet onder de indruk van het optreden van de Ferrari-coureur, die spinde terwijl hij Sergio Pérez op de hielen zat: 'De druk lag niet bij Leclerc, maar bij Pérez. Zo'n spin moet hij de rest van het seizoen niet meer maken als hij voor de titel wil strijden.'

'Pérez zei al dat het nat was in die remzone, dus dat kan een verklaring zijn', beargumenteert hij. 'Hij probeerde Pérez bij te halen door veel kerb te pakken in die eerste bocht, maar daardoor spinde hij en belandde hij in de muur. Het was gelukkig dat hij daarna nog door kon rijden.' Voor hetzelfde geld was het einde race geweest de WK-leider.

Ferrari maakt fout bij Leclerc

Ferrari ging na de crash van Leclerc ook nog eens in de fout, ziet Rosberg: 'Ferrari had hem een ronde langer buiten moeten laten. Alleen de rechterflap miste bij die voorvleugel. Hij had de race er misschien wel mee uit kunnen rijden.' Dan was hij vermoedelijk als vierde over de eindstreep gekomen in plaats van als zesde, wat hem punten op had geleverd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws