Rosberg: 'Misschien dat Gasly mentaal niet met goede Verstappen om kon gaan?' Formule 1
Formule 1

Rosberg: 'Misschien dat Gasly mentaal niet met goede Verstappen om kon gaan?'

Rosberg: 'Misschien dat Gasly mentaal niet met goede Verstappen om kon gaan?'

Nico Rosberg denkt dat Max Verstappen het probleem van Pierre Gasly had kunnen zijn bij Red Bull Racing. De Nederlander reed de sterren van de hemel, terwijl de Fransman naast hem ploeterde. De mentale druk van een teamgenoot die zo ver boven je uitstijgt, dat zou de AlphaTauri-coureur zomaar eens de das om hebben gedaan bij het topteam.

Bij Sky Sports Deutschland analyseert Rosberg de prestaties van Gasly. Dit jaar wist hij in Baku alweer een podium te behalen, terwijl hij in 2020 op Monza een Grand Prix won voor AlphaTauri. De laatste coureur die dat deed voor de Italiaanse renstal was Sebastian Vettel, die vervolgens gepromoveerd werd naar Red Bull. Opmerkelijk dus dat er zoveel twijfel bestaat bij Red Bull over wie er in 2022 in dat tweede Red Bull stoeltje plaats moet nemen.

Waarom gaat het bij Gasly zo ontzettend goed sinds hij teruggezet is naar het kleinere team? Rosberg deelt zijn mening: 'Je moet niet vergeten dat de situatie mentaal gezien totaal verschillend is. Hij heeft niet langer Verstappen naast zich in dezelfde auto.' Dat mentale deel maakt volgens de enkelvoudig wereldkampioen wel degelijk een verschil in de sport.

'Misschien dat dat het probleem was, dat hij er mentaal niet mee om kon gaan zo'n sterke teamgenoot te hebben?', vraagt Rosberg zich hardop af. Volgens hem zou het dus zomaar kunnen zijn dat de Limburger, zonder dat zelf te willen, tussen de oren is gaan zitten van Gasly. Het zou in ieder geval wel verklaren waarom een coureur met zoveel talent totaal niet tot zijn recht kwam bij de Oostenrijkse renstal.

Marko blijft sceptisch over Gasly

Bij het Duitse medium wordt aangegeven dat Helmut Marko het misschien niet ziet zitten om Gasly weer te promoveren. Wat doe je als Gasly wéér tegenvalt? 'Dat is het probleem voor Red Bull en waarom ze waarschijnlijk nog geen beslissing genomen hebben', denkt de Duitser. 'Ja, hij levert bij AlphaTauri, maar het is niet zeker of hij dit bij Red Bull ook zou doen.' Of Red Bull in 2022 doorgaat met Sergio Perez of voor Gasly kiest, moet nog blijken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws