Tost sluit vertrek Gasly in 2022 niet uit: 'We zullen zien wat Red Bull beslist' Formule 1
Formule 1

Tost sluit vertrek Gasly in 2022 niet uit: 'We zullen zien wat Red Bull beslist'

Tost sluit vertrek Gasly in 2022 niet uit: 'We zullen zien wat Red Bull beslist'

Franz Tost sluit een overstap van Pierre Gasly naar Red Bull Racing niet uit voor 2022. De Fransman doet het uitstekend bij AlphaTauri en heeft ook in 2021 al een podiumplaats weten te bemachtigen voor het team uit Faenza. Wat enorm meegeholpen heeft in het ontgrendelen van het volledige potentieel van de coureur is volgens de teambaas dat Gasly een langere tijd bij één team zit. Zo kan een rijder het materiaal naar de hand zetten.

'Hij is nu een van de beste coureurs op de grid, zoveel is duidelijk', stelt de Oostenrijker in gesprek met AUTOhebdo. 'Hij stopt nooit met leren. Zoals ik al eerder gezegd heb, het is goed voor een coureur om een lange tijd bij één team te blijven. Daardoor wordt een rijder een onderdeel van het team en leert hij suggesties te doen.' Gasly wordt inmiddels gezien als ware eerste coureur van het tweede Red Bull-team.

In het verleden heeft Tost gezien dat consistentie en het behouden van één team belangrijk is voor een coureur: 'Het is geen toeval dat de meest succesvolle coureurs besluiten voor een langere periode bij een team te tekenen. Pas na enige tijd kan je een auto naar je hand zetten als coureur zijnde. Niet iedereen kan dat, maar jongens als Sebastian Vettel en Gasly kunnen dit wel. Het beste voorbeeld hiervan is misschien wel Michael Schumacher.'

Gasly naar Red Bull?

Tost ziet Gasly alleen nog maar groeien sinds alle puzzelstukjes bij AlphaTauri in elkaar lijken te vallen. 'Het is heel belangrijk dat hij die consistentie bij ons heeft, want Gasly neemt zijn ervaring mee. Pierre is altijd al snel geweest. Tegenwoordig is hij in staat om goed aan te geven waar verbetering te boeken valt. Zo leidt hij het technische team in de juiste richting.' De ontwikkeling van de AT02 ligt dan ook voor een groot deel in de handen van de enkelvoudig Grand Prix-winnaar.

Betekent de heropleving van Gasly dat AlphaTauri hem wellicht in de nabije toekomst kwijtraakt? Mocht Helmut Marko hem in het topteam willen hebben dan zegt Gasly daar waarschijnlijk geen nee tegen. Tost weet dan ook dat hij het niet uit kan sluiten: 'We zullen zien wat Red Bull beslist. Welke coureur zit in welk team? We zitten pas op een derde van het seizoen. Op dit niveau wordt geen tijd verspild door er nu al over te tobben.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws