Russell baalt van vroege uitschakeling: 'We hadden niet zo dicht bij de gevarenzone mogen zitten' Formule 1
Formule 1

Russell baalt van vroege uitschakeling: 'We hadden niet zo dicht bij de gevarenzone mogen zitten'

Russell baalt van vroege uitschakeling: 'We hadden niet zo dicht bij de gevarenzone mogen zitten'

George Russell is een stuk optimistischer over de kansen van Mercedes in de sprintrace dan zijn teamgenoot Lewis Hamilton. De jongste van de Britten baalt weliswaar van de vroege uitschakeling op het Miami International Autodrome, maar de enkelvoudig Grand Prix-winnaar is ervan overtuigd dat hij zaterdag de weg naar voren zal vinden.

Voor Mercedes zat de sprintkwalificatie in Miami er al na twee segmenten op. Russell en Hamilton liepen SQ3 beiden op een haar na mis. Het verschil ten opzichte van de veilige tiende plaats, in handen van Nico Hülkenberg, was respectievelijk slechts 0,013 en 0,041 seconden. Russell wijt de vroegtijdige uitschakeling vooral aan de mediumband.

'In VT1 voelde de zachte band erg goed aan op onze auto. Het tempo zag er goed uit, maar in de sprintkwalificatie kregen we de auto op de medium-compound gewoon niet in het juiste werkvenster', blikt de Brit, die net als de rest vanwege de regels van het sprintformat in SQ2 verplicht op de band met de gele wangen moest rijden, in een persbericht van Mercedes terug op de eerste dag in Miami. 'We zaten aan de verkeerde kant van de cut-off. Het zat erg dicht op elkaar. We hadden echter niet zo dicht bij de gevarenzone mogen zitten en we zullen vanavond hard werken aan verbeteringen.'

Russell optimistisch

Hoewel de sprintkwalificatie niet bracht waar hij op hoopte, heeft Russell zaterdag alle vertrouwen in een goede afloop. 'Ik twijfel er niet aan dat we morgen (zaterdag) in de sprintrace naar voren zullen komen', aldus zegt een strijdvaardige Russell, die wel benadrukt dat de kwalificatie snel beter zal moeten. 'We moeten onze kwalificatieproblemen te boven komen, want het is altijd moeilijk om achteraan te beginnen', is Russell zich ervan bewust dat Mercedes in de race veel werk te verrichten heeft door de moeizame kwalificaties.

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws