Russell niet blij met gridstraf: 'Behoorlijk verrast hoe strikt ze deze regel toepasten' Formule 1
Formule 1

Russell niet blij met gridstraf: 'Behoorlijk verrast hoe strikt ze deze regel toepasten'

Russell niet blij met gridstraf: 'Behoorlijk verrast hoe strikt ze deze regel toepasten'

George Russell is enigszins gefrustreerd vanwege de gridstraf die hem is opgelegd vanwege een overtreding van een nieuwe regel. Volgens deze regel moeten coureurs die vertragen om ruimte te maken ten opzichte van een voorligger, zich aan de linkerzijde van de uitgang van de pitstraat blijven om andere coureurs doorgang te verlenen. Volgens de stewards deed Russell dit tijdens de kwalificatie op vrijdag niet voldoende, wat resulteerde in een gridstraf voor de race op zondag.

Dit incident werd onderzocht bij drie coureurs die op vrijdag werden beschuldigd van het overtreden van deze regel, naast Russell waren dit ook Pierre Gasly en Esteban Ocon. Russell was, in tegenstelling tot de andere coureurs, enigszins ongelukkig in de situatie waarvan hij beschuldigd werd. Hij merkte tegenover internationale media op: 'Het was een beetje frustrerend toen de stewards tegen me zeiden dat ik eigenlijk pech had dat Pierre versnelde en vlak achter me kwam, en dat ik niets anders deed dan de andere coureurs die in het midden van de baan bleven.'

Hoewel de regel nieuw was, werd deze dit weekend streng gehandhaafd, wat Russell enigszins verraste. 'Ik was gewoon behoorlijk verrast hoe strikt ze deze regel toepasten. Telkens als we nieuwe regels invoeren, hebben ze onbedoelde gevolgen', vertelt de Brit.

Straf accepteren 

De start van de kwalificatie werd op vrijdag met vijftien minuten vertraagd, omdat er wat rommel opgeruimd moest worden. Russell legde uit dat hij probeerde te voorkomen dat hij over wat brokstukken aan de linkerzijde van de pitstraat zou rijden op het moment dat hij weer de baan op kwam. 'Het is lastig met al die schroeven en bouten op de baan. Ik wilde eigenlijk niet helemaal aan de linkerkant staan', zei hij.

Ondanks dat Russell teleurgesteld is over zijn gridstraf, waardoor hij op zondag vanaf de achtste plek moet starten in plaats van de zesde, kan hij enig begrip opbrengen voor de invoering van deze regel door de FIA. 'Maar ik vond het zeker een beetje streng, gezien het de allereerste keer was dat deze regel werd geïmplementeerd. Maar we moeten het gewoon accepteren en doorgaan', aldus de Mercedes-coureur.

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zestiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws