Russell tevreden met kwalificatie: 'Ronde uitgereden met een lach op mijn gezicht' Formule 1
Formule 1

Russell tevreden met kwalificatie: 'Ronde uitgereden met een lach op mijn gezicht'

Russell tevreden met kwalificatie: 'Ronde uitgereden met een lach op mijn gezicht'

Waar Lewis Hamilton nog kritisch tegenover zijn resultaten op de zaterdag stond, was teamgenoot George Russell een stuk vrolijker. Naar zijn idee viel er niets meer uit de Mercedes te halen, vandaag. Russell eindigde in de kwalificatie op het circuit van Imola op een zesde plaats met een rondetijd van 1:15,234. Daarmee was hij sneller dan zijn teamgenoot die zondag vanaf de achtste positie zal starten.

'Mijn taak is om te proberen de banden van de auto te rijden', vertelt Russell enigszins spottend voor de camera van F1.com. Steeds meer teams introduceren upgrades voor hun auto's de laatste tijd, maar volgens Russell is dat geen garantie voor succes. 'Volgens mij kwam Aston Martin dit weekend met updates en zij zijn juist achteruit gegaan. Dat geeft aan wat voor uitdaging het is.'

Maximale uit de auto gehaald

Russell denkt niet dat hij op de zaterdag nog veel meer uit de Mercedes had kunnen halen. 'Ik heb echt het idee dat P6 het maximum was. Ik was echt heel tevreden met mijn ronde. Ik heb mijn ronde uitgereden met een lach op mijn gezicht. Ik denk niet dat we vandaag nog meer hadden kunnen bereiken', vertelt de Brit.

Op de vraag of Mercedes het morgen kan opnemen tegen McLaren, antwoordt Russell een duidelijke 'nee'. 'Eerlijk gezegd denk ik dat de McLarens nu dezelfde snelheid als de Red Bull hebben. Dat is heel erg indrukwekkend om te zien. Als je naar de afgelopen drie races kijkt, zie je dat ze of op hetzelfde niveau zaten of snelste waren en dat op een consistente manier. Ferrari loopt een halve stap op hun achter en wij lopen weer een halve stap achter op Ferrari. Dat is waar we nu staan. Het motiveert om te zien wat McLaren heeft neergezet en wij moeten proberen dat na te doen', sluit Russell af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws