Verstappen heeft overal een antwoord op: 'Ik moest hem nog even in een drift gooien' Max Verstappen
Max Verstappen

Verstappen heeft overal een antwoord op: 'Ik moest hem nog even in een drift gooien'

Verstappen heeft overal een antwoord op: 'Ik moest hem nog even in een drift gooien'

Max Verstappen was het snelste in Q1, het snelste in Q2, het snelste in eerste run van Q3, en in de laatste run van Q3: business as usual voor de wereldkampioen dus, zou je zeggen, maar na de vrijdag in Italië wees niks erop dat Verstappen dit konijn nog uit de Italiaanse hoed zou kunnen toveren. Toch ging het op de valreep nog bijna mis, weet Verstappen.

Verstappen liet in Q2 al enig machtsvertoon zien, en snelde in de opening van Q3 ook naar de snelste tijd. Zijn ronde zou uiteindelijk niet genoeg geweest zijn voor poleposition, en daarom was zijn tweede Q3-ronde nodig om de eerste startplek nog veilig te stellen. Daarbij gebruikte Verstappen op slimme wijze Nico Hülkenberg, die zijn laatste ronde al eerder inzette.

Voor de laatste twee bochten gaf Verstappen zijn collega een sleepje bij het uitkomen van de chicane, en de Nederlander volgde de Haas-coureur in die twee bochten, om zelf zo op het rechte stuk weer een slipstream terug te krijgen. Het leidde tot tijdsverbeteringen, maar in sector drie ging het alsnog bijna fout, toen Verstappen in de laatste bocht het grind enigszins meepakte. 'Ik moest hem nog even in een drift gooien, want anders kwam mijn band over de witte lijn', legt Verstappen uit bij Viaplay.

Verstappen flirt met de baanlimieten

Uiteindelijk had Verstappen ook op die situatie een antwoord, en met millimeterwerk bleef hij binnen de baanlimieten. 'Ik moest een klein momentje corrigeren, en toen kwam een band op het grind. Het kan soms, maar het is natuurlijk niet ideaal', weet de 26-jarige, die zich in sector drie niet verbeterde. 'Ik verloor natuurlijk wat tijd naar de lijn. Aan de andere kant won ik wat tijd met het ingaan van die bocht.'

Vooral in de openingssector blonk Verstappen steeds weer uit. 'Sector één ging vrijdag heel erg goed. In de derde vrije training was dat niet meer zo sterk, maar nu kwam het weer terug. Daar voelde ik me wel heel goed', vertelt de Red Bull Racing-coureur, die te horen krijgt dat hij het polerecord van Ayrton Senna geëvenaard heeft. 'Ik had dit totaal niet verwacht ook, dus dat maakt het alleen maar mooier.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws