Russell wil meer openheid tussen coureurs en stewards; vergelijkt F1 met voetbal Formule 1
Formule 1

Russell wil meer openheid tussen coureurs en stewards; vergelijkt F1 met voetbal

Russell wil meer openheid tussen coureurs en stewards; vergelijkt F1 met voetbal

George Russell vindt dat de stewards meer en beter moeten samenwerken met de Formule 1-coureurs. Dat zou moeten helpen om de reglementen te kunnen verbeteren. De Mercedes-rijder is immers van mening dat het probleem namelijk meer in de regels zit dan in de toepassing ervan.

'Het algemene gevoel is dat ze zich goed aan de letter van de wet houden', vertelt Russell tegenover de Nederlandse tak van Motorsport.com. 'Maar soms moeten dingen evolueren.' De Engelsman vindt dat de coureurs en stewards meer open naar elkaar moeten zijn: 'Niet alleen de wedstrijdleider, maar we moeten hier samen aan werken. En we moeten de regels verbeteren. Dat moeten we samen doen.'

Russell ziet vooral ruimte voor verbetering in hoe de F1-reglementen in elkaar steken: 'Het feit dat er een regel is, betekent niet automatisch dat die regel ook goed is. De autosport is een zeer dynamische sport. Ik wil niet stellen dat we elke zaak los moeten behandelen, maar het is niet zo simpel om puur de regels te volgen', legt de 24-jarige uit.

Russell vergelijkt F1 met voetbal

De regels in de Formule 1 zijn niet zo simpel als, bijvoorbeeld, voetbal, zegt de Mercedes-coureur: 'In het voetbal kan je ook niet zeggen dat een speler geel krijgt als hij op een bepaalde manier een tackle uitvoert. Elke tackle is anders. Je probeert richtlijnen op te stellen, maar het is niet zwart-wit. Je mag wel zo tackelen, maar niet zo. Dat kan niet. We moeten zoiets ook in de racerij toepassen. Dat is moeilijk, heel moeilijk, maar op termijn kunnen we meer eenheid creëren.'

Registreer hier om mee te discussiëren!

Wint Verstappen ook in 2022 de GP van Frankrijk? Zet in en krijg minstens 1,90 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws