Russell ziet nog geen licht aan het einde van de Mercedes-tunnel: 'P5 tot en met P8 vechten we voor' Formule 1
Formule 1

Russell ziet nog geen licht aan het einde van de Mercedes-tunnel: 'P5 tot en met P8 vechten we voor'

Russell ziet nog geen licht aan het einde van de Mercedes-tunnel: 'P5 tot en met P8 vechten we voor'

George Russell uit zijn bezorgdheid over de vooruitzichten van Mercedes in de komende races, waarbij hij wijst op een gebrek aan significante herzieningen van de W15. Het is duidelijk dat de bolide momenteel niet doet wat Mercedes graag wil, en daarom blijven de coureurs teleurstellende resultaten boeken. Russell verwacht dat de aankomende weken lastig blijven.

Tijdens het Grand Prix-weekend van Miami introduceerde Mercedes een update, waaronder een nieuwe vloer, maar het mocht nog niet echt baten. Voor het derde jaar op rij heeft de Duitse renstal moeite met de bolide, en het lijkt erop dat er voorlopig nog geen licht aan het einde van de tunnel is. Russell en teamgenoot Lewis Hamilton kenden tegenslagen tijdens de sprintkwalificatie en ook tijdens de sprintrace, waarbij ze er niet in slaagden om punten te scoren. De hoofdrace bood enige verlichting, met Hamilton die een P6 pakte en Russell die op P8 eindigde. Al met al alsnog geen vetpot als er wordt gekeken naar het totaal aantal punten.

'McLaren kwalificeerde hier vorig jaar op P17 en P18, en zij wonnen, dus dat toont wel aan wat er mogelijk is als je dingen goed doet', zegt Russell tegenover PlanetSport. 'Maar op dit moment hebben we de zaken niet op orde en moeten we snel veranderingen doorvoeren', zegt de coureur uit Kings Lynn. 'We hebben wel een paar dingen op korte termijn in het verschiet, maar niets dat ons zal veranderen in racewinnaars.' Oud-teameigenaar Gian Carlo Minardi denkt dat echter anders over, de Italiaan lijkt meer vertrouwen te hebben in Mercedes dan het team zelf. Hij verwacht een comeback in Italië. Over een week zet het seizoen zich voort in Imola.

Russell ziet het somber in

Momenteel heeft Mercedes 64 punten verzameld, maar ze staat ook zestig punten achter klantenteam McLaren in het klassement. Doordat Aston Martin minder punten heeft gescoord dan Mercedes de afgelopen paar races, staat de Duitse renstal wel achttien punten voor op haar andere klantenteam. Een schrale troost, om maar zo te zeggen. 'De aankomende weken zullen pijnlijk zijn', voorspelt Russell. 'Ik denk dat we moeten accepteren dat we het vierde snelste team zijn. De rondetijden en het kampioenschap liegen niet. Dat is waar we staan en we vechten week na week voor de posities tussen P5 en P8', concludeert Russell.

De Brit heeft tot nu toe tien punten meer dan Hamilton. De 25-jarige staat op de zevende plek in het klassement, tussen Oscar Piastri en Fernando Alonso. De seizoenstart van het 2024-seizoen is de slechtste sinds 2012, toen het ook dramatisch ging met Mercedes. Mercedes-teambaas Toto Wolff blijft herhalen dat het team heel hard werkt om terug te keren naar de top, maar momenteel is het nog niet echt zichtbaar op de baan. Mercedes hoopt in Imola beter te presteren, maar het lijkt erop dat Russell niet bijzonder veel hoop meeneemt naar het Europese gedeelte van het seizoen.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws