Windsor kritisch op Wolff: 'Is het aan zijn team verschuldigd om Newey binnen te halen' Opinie
Opinie

Windsor kritisch op Wolff: 'Is het aan zijn team verschuldigd om Newey binnen te halen'

Windsor kritisch op Wolff: 'Is het aan zijn team verschuldigd om Newey binnen te halen'

Formule 1-journalist en voormalig teammanager Peter Windsor vindt dat Mercedes-teambaas Toto Wolff het aan zijn team verschuldigd is om Adrian Newey aan boord te halen. Het lijkt er niet op dat Newey naar Mercedes zal gaan, en dat ziet Windsor als een nederlaag voor de Oostenrijker. Dat neemt niet weg dat Windsor van mening is dat Mercedes iemand als Newey nodig heeft, zowel op het operationele gebied als in het management.

Het vertrek van Newey bij Red Bull Racing domineert al twee weken de krantenkoppen, maar Mercedes heeft zich er niet zoveel van aangetrokken. Althans, zo lijkt het, want over het aantrekken van Max Verstappen was Wolff veel mondiger dan over het vertrek van Newey. Windsor ziet het niet gebeuren dat de Brit naar Brackley gaat, maar het zou wel een mooie uitdaging kunnen zijn om Mercedes weer op de rit te krijgen. 'Als ik Toto was, zou ik het aan mijn teamgenoten verschuldigd zijn om Newey aan boord te krijgen, en het ziet er niet naar uit dat dat gaat gebeuren. Dat is naar mijn mening een grote tekortkoming voor het team', zegt Windsor tijdens de livestream op zijn YouTube-kanaal.

'Maar je kunt Toto daar niet voor ontslaan. Het is voor mij echter nog steeds een raadsel waarom hij George voor Valtteri heeft getekend. Lewis heeft al vaker laten weten dat hij niet blij was met George. Valtteri was een uitstekende teamgenoot', gaat de Brit verder. 'Toto heeft zoveel geïnvesteerd in zijn carrière, dus dat was een beetje vreemd. En de prestaties in het algemeen zijn een beetje vreemd.' Windsor wijst aan dat Wolff vanuit een andere industrie naar de Formule 1 is gekomen toen hij zijn plek op de Mercedes-troon innam. 'Hij was succesvol in het investeringsbankieren, en hij gebruikt diezelfde vaardigheden nu. Mercedes heeft veel aan hem te danken, want hij wist de Formule 1 op die manier aan investeerders te verkopen.'

'Newey neemt in de zomerstop een beslissing'

Één van de vragen in Windsors livestream wijzen naar het feit dat Wolff het team heeft overgenomen van Brawn, en dat de structuur er dus al was. 'Hij heeft inderdaad een zeer goed team geërfd van Ross, en dat moet in overweging genomen worden. Norbert Haug, de voorman van Mercedes, heeft de powertrain samengesteld, dat was zijn kindje. Als hij was gebleven, zouden ze dezelfde soort successen hebben gehad', stelt Windsor. 'Natuurlijk had Wolff geluk, maar hij was op het juiste moment op de juiste plek. Hij stond op het punt om naar Williams te gaan, en toen kwam Mercedes aankloppen. We moeten niet te neerslachtig zijn over Mercedes. Ik denk dat het probleem is dat Toto een te goede manager is.'

Windsor denkt dat Mercedes daarom iemand als Newey nodig heeft. 'Hij is een moeilijke man om voor te werken, en de Formule 1 moet moeilijk zijn. Als iets makkelijk of stabiel is, is dat een slechte zaak. Newey zal een definitieve beslissing nemen tijdens de zomerstop in augustus, maar ik denk dat hij nog steeds hongerig is en waarschijnlijk naar Ferrari zal gaan. Ik heb al gezegd dat het dat team zal worden. Het is te moeilijk voor Adrian om niets te doen. Alles is volgas met Adrian. Hij wil winnen, absoluut', sluit Windsor af.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws