Hamilton kijkt al uit naar de winterstop na deceptie: 'Nog twee races met dit ding' Formule 1
Formule 1

Hamilton kijkt al uit naar de winterstop na deceptie: 'Nog twee races met dit ding'

Hamilton kijkt al uit naar de winterstop na deceptie: 'Nog twee races met dit ding'

Net als tijdens de sprintrace boekte Lewis Hamilton plekken winst tijdens de start, maar vervolgens moest hij vooral veel in zijn achteruitkijkspiegels kijken, waar hij de ene na de andere coureur zag verdwijnen. De 38-jarige Brit is blij dat het weekend voorbij is, en lijkt niet te kunnen wachten op de winterstop.

In 2021 en 2022 zegevierde Mercedes nog in Brazilië, dat de Grand Prix van São Paulo dan ook rood omcirkeld zal hebben in de agenda. Na afloop van het weekend is de conclusie dat die cirkel eerder door een kruis vervangen kan worden. George Russell haalde het einde van de race niet, waardoor Hamilton met zijn achtste plek de enige punten voor het team veiligstelde. 'Het voelde niet zo verschrikkelijk aan als in de sprintrace. In de sprintrace had ik totaal geen banden meer over, er zat totaal geen rubber meer op de banden', liet Hamilton bij Sky Sports F1 optekenen.

In de Grand Prix zelf denkt de Mercedes-coureur het maximaal haalbare resultaat gepakt te hebben. 'Ik heb het gevoel dat ik nu een betere race heb gereden als het aankomt op het managen van de banden. Ik heb dat zo goed mogelijk gedaan, maar soms werkt de auto goed en soms werkt de auto helemaal niet.'

Mercedes kwam overal tekort

Vooral op de rechte stukken leek het regelmatig alsof er een parachute achter de W14 hing. 'Het is zo inconsistent tijdens de ronde, dus we moeten uitvogelen waar dat aan ligt. We waren heel langzaam op de rechte stukken, en ook heel langzaam in de bochten, omdat we daar te veel gleden. Het was een race om snel te vergeten, maar hopelijk kunnen we er veel van leren.' Bij Viaplay slikte Hamilton zijn woorden nog net in: 'De auto was een nachtm... moeilijk te besturen dit weekend', corrigeert Hamilton snel.

Hamilton durft niet te zeggen of het puur aan de afstelling lag in het sprintweekend met beperkte voorbereiding. 'Het is moeilijk om te zeggen. De auto is gewoon heel onvoorspelbaar. De ene sessie voelt het goed aan, en de andere keer niet. Ik weet zeker dat we het gaan analyseren en gaan kijken of we dingen anders hadden moeten aanpakken. Ik ben nog steeds trots op het team. Ze zijn hier alsnog naartoe afgereisd, hebben hun werk gedaan, en hun hoofd hoog gehouden. Dat moeten we blijven doen en we moeten blijven pushen', luidt de opsteker van Hamilton, die vervolgens met minder rooskleurige woorden afsluit: 'Nog twee races met dit ding, en dan hoef ik er hopelijk niet meer mee te rijden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws