Sainz: 'Ferrari's betrouwbaarheidsproblemen slechts een hobbel op de weg' Formule 1
Formule 1

Sainz: 'Ferrari's betrouwbaarheidsproblemen slechts een hobbel op de weg'

Sainz: 'Ferrari's betrouwbaarheidsproblemen slechts een hobbel op de weg'

Ferrari's recente betrouwbaarheidsproblemen moeten worden gezien als slechts 'een hobbel op de weg' van haar herstel in de Formule 1 zo zegt Carlos Sainz. De ploeg uit Maranello heeft eerder in het seizoen een sterke voorsprong in het kampioenschap verspeeld om het voordeel te geven aan haar belangrijkste tegenstander Red Bull.

Ondanks het feit dat het een constant snelle auto heeft, hebben motorstoringen voor vroege kampioenschapsleider Charles Leclerc in Spanje en Azerbeidzjan, plus strategiefouten in Monaco, geresulteerd in waardevolle punten die door zijn vingers glipten. Terwijl de recente teleurstellingen Ferrari op een achterstand hebben gezet tegen haar belangrijkste rivaal, blijven de coureurs van het team kalm over de situatie. En voor Sainz in het bijzonder, moet Ferrari's situatie worden gezien in de context van een team dat meer heeft geleverd dan het waarschijnlijk in het begin had verwacht.

'Je kunt niet om het feit heen dat we het seizoen ingingen met het doel om weer competitief te zijn en we slaagden erin om zelfs onze eigen verwachtingen te overtreffen door zo competitief te zijn,' zei hij tegen Motorsport.com. 'Dat bracht ons in de strijd om het kampioenschap. Maar we moeten niet vergeten dat het ons eerste jaar terug is. We hebben een enorme stap gezet met de motor op het gebied van vermogen, we hebben een enorme stap gezet in het begrijpen van deze regels en we zijn nog vrij nieuw in het terugkeren in dit gevecht', zegt Sainz.

Betrouwbaarheidsproblemen onderdeel van het proces

Volgens Sainz zijn de problemen onderdeel van het proces om Ferrari weer naar de top te brengen. 'We hebben de laatste tijd wat problemen met de betrouwbaarheid, maar voor mij is het prima als dat gebeurt in het heropbouwproces van het team en vooral als je zo'n grote stap maakt met de motor. Als je beseft waar we vandaan komen, en de stap die we dit jaar hebben weten te maken, dan ziet het er ineens niet zo slecht uit. We hebben gewoon een hobbel in de weg', zegt de Spanjaard.

Omdat Ferrari zich niet te veel heeft laten meeslepen door het vroege seizoenssucces, zegt Leclerc dat het team zich ook niet te emotioneel heeft laten maken door de recente slechte resultaten. 'Ik denk dat de kalmte nog steeds hetzelfde is', vertelde hij aan Autosport. 'Ik denk dat het fundamenteel is dat we die kalmte bewaren, want dat is het ding dat ons terug naar die winnende dagen heeft doen keren', zo sluit Leclerc af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws