'Red Bull pakt oververhitting remmen aan met nieuwe remklauwen RB18' Formule 1
Formule 1

'Red Bull pakt oververhitting remmen aan met nieuwe remklauwen RB18'

'Red Bull pakt oververhitting remmen aan met nieuwe remklauwen RB18'

Red Bull Racing is in Canada met een oplossing gekomen voor de oververhitting van de remmen. De RB18 kampt al het hele seizoen met remmen die snel te heet worden en dat kost het Oostenrijkse team met name rondetijd tijdens de kwalificatie. Daar wil de renstal van Christian Horner nu verbetering zien.

Ferrari is dit seizoen het te kloppen team op de zaterdag, maar de punten worden pas na de race op zondag uitgedeeld. Het mag na de betrouwbaarheidsproblemen van Ferrari op zondag dan ook geen verrassing zijn dat Red Bull inmiddels een flinke voorsprong heeft weten op te bouwen in de WK-stand. Het team won dit seizoen al zes uit acht races, waarvan vijf op naam staan van Max Verstappen.

Red Bull werkt dit seizoen met een bepaalde aanpak om die prestaties neer te kunnen zetten, zo schrijft de Italiaanse tak van Motorsport.com. De updates aan de RB18 worden doorgevoerd aan de hand van betrouwbaarheid, gewichtsvermindering en het vinden van snelheid. Nu Red Bull vijf zeges op rij wist te pakken, is het besef gekomen dat de betrouwbaarheid inmiddels wel goed zit.

Red Bull introduceert nieuwe remklauwen

Om die reden besloot het team van Verstappen en Sergio Pérez te investeren in één van de zwaktepunten van de RB18: het remsysteem. De remmen raken namelijk snel oververhit in de bochten en daar moest verandering in komen. Daarom heeft Red Bull in Canada, dat doorgaans erg zwaar is voor de remmen, met nieuwe remklauwen. Deze zijn op beelden, in handen van het Italiaanse medium, makkelijk te herkennen aan de donkerdere kleur.

Bij Red Bull houdt men de monden dicht over de nieuwe remklauwen, maar redacteur Franco Nugnes heeft een theorie. Zo zou er geëxperimenteerd zijn met een nieuw soort warmtebehandeling. Die zou ervoor moeten zorgen dat de verspreiding van warmte door de remklauwen wordt bevorderd. Op deze manier probeert Red Bull het verschil met Ferrari op zaterdag te dichten.

Geen enkele twijfel bij de wedkantoren: ook in Canada zal Verstappen zegevieren! Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws