Sainz heeft nog altijd vertrouwen in management Ferrari: 'We zijn niet te dun bezet' Formule 1
Formule 1

Sainz heeft nog altijd vertrouwen in management Ferrari: 'We zijn niet te dun bezet'

Sainz heeft nog altijd vertrouwen in management Ferrari: 'We zijn niet te dun bezet'

Ferrari maakte op de donderdag voorafgaand aan het raceweekend op Spa Francorchamps bekend afscheid te nemen van sportief directeur Laurent Mekkies. Toch zal dit volgens Carlos Sainz weinig nadelen hebben voor het management van de Italiaanse renstal. Terwijl velen denken dat de bezetting te licht wordt door deze keuze, maakt de Spanjaard zich daar niet druk om.

Al het hele seizoen krijgt Ferrari het net niet voor elkaar om te verrassen. De Italiaanse renstal neemt wel deel aan het gevecht achter koplopers Red Bull Racing, maar tot dusver komt het allemaal nog niet van de grond. Ze liggen inmiddels niet op koers voor podiumplekken en zien concurrenten als McLaren en Mercedes een inhaalslag maken in de kampioenschappen, terwijl Ferrari zelf achterblijft. Op de Hungaroring eindigden Charles Leclerc en Sainz respectievelijk op plek zeven en acht, terwijl concurrent McLaren er met een podiumplek vandoor ging en ook Mercedes op bepaalde punten een goed weekend had.

Niet geheel onverwacht kondigde de Italiaanse renstal het vertrek van Mekkies aan. Al eerder dit seizoen kondigde Alpha Tauri aan dat Mekkies per 2024 de rol van teambaas op zich zou nemen, maar een vroegtijdig vertrek bij Ferrari kwam als een verrassende bijkomstigheid. Diego Ioverno neemt de taken van Mekkies over binnen het team van Ferrari. Na het vertrek van Mattia Binotto eind 2022 zagen ze eerder dit seizoen head of vehicle concept David Sanchez naar McLaren vertrekken, en Mekkies is de volgende die het management vroegtijdig verlaat. De spoeling binnen het management lijkt hierdoor aardig dun te worden, maar volgens Sainz is dit geen reden tot paniek.

Vertrek van Mekkies eerder dan aangekondigd, maar Sainz maakt zich geen zorgen

Tegenover Motorsport.com benadrukt de Spanjaard dat hij er zeker van is dat ook de huidige structuur vruchten af zal werpen. ‘Ik weet honderd procent zeker dat ook deze structuur positieve gevolgen zal hebben voor de ontwikkeling van de auto voor volgend jaar. Ik vind niet dat het management dun bezet is momenteel.’ Ook ziet hij dat teambaas Frédéric Vasseur, die sinds dit seizoen werkzaam is bij de Italiaanse renstal als vervanger voor Binotto, een goede aanwinst is voor het team. ‘Ik vind dat Fred zijn werk echt goed doet en echt een versterking is voor ons. Toch hebben we ook duidelijke doelen voor ogen, dus ik denk niet dat de bezetting te dun is. Vooral omdat de ontwikkeling van de auto in de windtunnel nog altijd doorgaat.’

Sainz ziet het vroegtijdige vertrek van Mekkies niet als grote bedreigingen voor eventuele kansen. ‘Ik heb liever dat de bezetting nu te dun is omdat we nu toch geen echte kans maken op het winnen van het kampioenschap. Als we nu kunnen herstructureren en in dat proces nieuwe mensen aan kunnen trekken, kunnen we sterker worden in de toekomst. Dan kunnen we grote uitdagingen makkelijker aan.’ De vervanger van Mekkies, Ioverno, is immers al 23 jaar werkzaam bij de Italiaanse renstal, dus Sainz maakt zich ook om die reden weinig zorgen over het vertrek van Mekkies.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws