Sainz kleurloos in Bakoe: 'Ik moest aan schadebeperking doen' Formule 1
Formule 1

Sainz kleurloos in Bakoe: 'Ik moest aan schadebeperking doen'

Sainz kleurloos in Bakoe: 'Ik moest aan schadebeperking doen'

Terwijl Charles Leclerc al het hele weekend in positieve zin opvalt, heeft teamgenoot Carlos Sainz het vooralsnog lastig in Azerbeidzjan. Leclerc was zowel op de vrijdag als op de zaterdag de snelste man in de kwalificatiesessie, terwijl Sainz de sprintrace vanaf een vijfde positie moest aanvangen, en de race daar ook afsloot. De Spanjaard is ook voor de Grand Prix van morgen niet al te optimistisch, zo geeft hij toe tegenover F1TV.

Sainz toonde zich in Saoedi-Arabië en Australië nog competitief vergeleken met zijn teamgenoot en is ook in het kampioenschap voor zijn jongere teamgenoot terug te vinden, maar Leclerc voelt zich al sinds jaar en dag thuis op de straten van Bakoe. Nadat de 25-jarige Ferrari-coureur eerder al poleposition pakte in 2021 en 2022, was hij ook nu het snelste over één ronde, met een schrikbarend groot verschil ten opzichte van teamgenoot Sainz.

Sainz ziet weinig mogelijkheden om dit weekend nog hetzelfde niveau aan te tikken als Leclerc. 'Het was lastig, erg lastig. Op dit punt kunnen we niks meer aan de auto veranderen, en met hoe ik me nu in de auto voel, kan ik niet meer dan aan schadebeperking doen', legt de Spanjaard teleurgesteld uit. 'Ik probeer de punten te pakken voor mezelf en voor het team, en later als we meer tijd hebben om alles te analyseren ga ik samen met het team beter kijken wat er gebeurd is.'

Bandendegradatie gaat een rol spelen op zondag

Terwijl vooraf verwacht werd dat de zachte banden competitief zouden kunnen presteren in de koudere temperaturen in Bakoe, hadden veel coureurs het in de sprintrace zelfs lastig met de mediumbanden aan het einde van de zeventien ronden lange race. De Grand Prix van Azerbeidzjan vond vorig jaar in juni plaats, en de eerdere plek op de kalender leidde tot lagere verwachte temperaturen, maar dat maakt het alsnog niet makkelijk, vindt Sainz: 'Er is meer bandendegradatie dan verwacht, zeker bij de achterbanden. Vandaag hadden we het daar allemaal een beetje moeilijk mee, dus morgen wordt het lastig. Dat hebben we in ieder geval van deze race opgestoken en we gaan proberen morgen te verbeteren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws