Sainz onzeker over gridstraf: 'Maar natuurlijk is er een kans dat het gebeurt' Formule 1
Formule 1

Sainz onzeker over gridstraf: 'Maar natuurlijk is er een kans dat het gebeurt'

Sainz onzeker over gridstraf: 'Maar natuurlijk is er een kans dat het gebeurt'

Carlos Sainz weet nog niet of hij voor de Grand Prix van Frankrijk een gridstraf moet incasseren. De Spanjaard viel uit in Oostenrijk doordat zijn Ferrari-motor in de slotfase van de race de geest gaf. Hoewel een motorwissel - en daarmee een gridstraf - voor de hand ligt, is het nog geen uitgemaakte zaak dat dit gebeurt.

'Dit is iets waar we nog niet over uit zijn', vertelt de enkelvoudig Grand Prix-winnaar tegenover Sky Sports F1 wanneer hem gevraagd wordt naar de mogelijke gridstraf. 'We kijken nog naar de voor de hand liggende opties. We moeten ook nog maar zien hoe het inhalen hier gaat, hoe het zal gaan met de hitte en de banden. Maar natuurlijk is er een kans dat dat gaat gebeuren.'

Sainz over motorische uitvalbeurt Oostenrijk

Sainz vertelt vervolgens verder over zijn uitvalbeurt. Er kwam veel rook van zijn Ferrari af nadat de motor plofte, maar in eerste instantie had de 27-jarige er geen last van: 'Ik ademde het niet in, maar ik rook het wel. Je zag hoe ik niet zo snel uit de auto sprong. Ik dacht namelijk dat ik op dat moment veilig was. Toen ik eenmaal 'verbrand' werd, sprong ik er zo snel mogelijk uit.'

Het duurde even voordat Sainz uit zijn auto kon gaan, want de F1-75 kwam stil te staan op een helling en rolde zodoende achteruit toen de bolide niet meer vooruit kon gaan: 'Ik wilde de auto niet rollend achterlaten. Ik wachtte op iemand die me zou helpen met het rollen en een brandblusser. Alles leek een beetje langzaam te gaan, maar toen ik dus verbrand werd, kwam ik in actie', besluit Sainz.

Wint Verstappen ook in 2022 de GP van Frankrijk? Zet in en krijg minstens 2,20 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws