Sainz over verslaan Verstappen en Red Bull: 'Titel is mogelijk met een perfect jaar' Formule 1
Formule 1

Sainz over verslaan Verstappen en Red Bull: 'Titel is mogelijk met een perfect jaar'

Sainz over verslaan Verstappen en Red Bull: 'Titel is mogelijk met een perfect jaar'

Carlos Sainz en Ferrari moeten richting een perfecte operatie gaan, als het team Max Verstappen en Red Bull Racing wil verslaan. De Scuderia eindigde dit seizoen met 205 punten achter de Oostenrijkse renstal en Sainz werd vijfde in het kampioenschap bij de coureurs met een groot gat richting zijn teamgenoot Charles Leclerc en de Nederlander.

Begin dit jaar leek Ferrari een goede kans te maken op de titel, maar Verstappen bleek met Red Bull te dominant. De 25-jarige won vijftien van de 22 races en stond zeventien keer op het podium. 'Dit jaar was het duidelijk niet mogelijk om voor de titel te vechten, omdat ik erg ver verwijderd was van hem (Verstappen, red.) in het kampioenschap', begint Sainz, geciteerd door Motorsport Week.

Verstappen wist dit jaar het record van meeste overwinningen in een seizoen op zijn naam te zetten. 'De manier waarop hij heeft gepresteerd in combinatie met Red Bull, hadden zij duidelijk het snellere pakket: de snellere auto en de snellere coureur', geeft Sainz toe. Met de RB18 die naarmate het jaar vorderde steeds beter bij de rijstijl van Verstappen paste, maakte de tweevoudig wereldkampioen dan ook amper fouten.

Sainz: 'Volgend jaar zal perfect moeten zijn'

Fouten was dit jaar echter wel een groot begrip bij Ferrari. Voornamelijk op strategisch gebied waren fouten de rode draad in 2022, maar ook Sainz had zeker begin dit jaar moeite met zijn F1-75. Als daaraan wordt gewerkt, kan er gedacht worden aan de titel. 'Ik heb het gevoel dat het met een perfect jaar mogelijk moet zijn, maar dan zal volgend jaar perfect moeten zijn. En we zullen de auto moeten verbeteren', vervolgt de Spanjaard.

Daarbij zal hij zelf ook het nodige veranderen. 'Ik zal me moeten verbeteren, vooral in de eerste seizoenshelft en tijdens de races. Dus dat is het doel. En je moet jezelf en het team op deze manier hoge doelen stellen. Je kunt proberen ze te bereiken en laten we dan eens kijken wat het leven volgend jaar op tafel brengt', eindigt Sainz hoopvol.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws