Sainz ziet Verstappen als snelle en agressieve coureur: 'Hij heeft geen zwakke punten' Formule 1
Formule 1

Sainz ziet Verstappen als snelle en agressieve coureur: 'Hij heeft geen zwakke punten'

Sainz ziet Verstappen als snelle en agressieve coureur: 'Hij heeft geen zwakke punten'

Carlos Sainz geeft aan dat zijn oude teamgenoot Max Verstappen geen zwakke punten heeft. De twee coureurs reden samen bij Toro Rosso in 2015 en een deel van 2016. De Nederlander werd nog voor de helft van zijn tweede seizoen overgeplaatst naar Red Bull Racing. Sainz verklaart dat hij zich noch bij zijn oude team, noch bij Ferrari een tweede coureur voelde. Wel had hij naar eigen zeggen de tweede coureur kunnen worden aan het begin van het seizoen.

De Ferrari-coureur heeft het dit jaar lastig gehad. Na een seizoen met vele strategische fouten, maar ook een aantal rijdersfouten, moet de 28-jarige genoegen nemen met de vijfde plek in het kampioenschap. 'Met deze auto's is het erg makkelijk om fouten te maken, we maken allemaal fouten. Max zal ook fouten maken, dat zul je zien', begint Sainz in een interview met Corriere della Sera.

De coureur die in 2015 in dezelfde auto reed als Verstappen verklaart dat de Nederlander een hele sterke coureur is. 'Max is erg snel en agressief. Hij heeft de volledige steun van het team, hij heeft geen zwakke punten. Hij verdient de twee titels', zo vervolgt de enkelvoudig racewinnaar. Ondanks een hele sterke tegenstander heeft Sainz ook persoonlijke doelen. 'Mijn doel met Ferrari is sowieso het kampioenschap winnen, daarvoor ben ik hier in ieder geval gekomen', vertelt hij.

Sainz: 'Het eerste deel van het seizoen had ik de tweede coureur kunnen worden'

Sainz verklaart dat hij bij geen enkel team waar hij reed het gevoel had dat een andere coureur werd voorgetrokken. 'Of het ooit aanvoelde alsof ik werd behandeld als tweede coureur bij Ferrari? Noch bij Ferrari, noch ergens anders. Ik verdien het niet', verklaart de Spanjaard. 'Ik was blij met het respect, want na het eerste deel van het seizoen had ik een tweede coureur kunnen worden. Maar ik reageerde positief.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws