Sauber maakt definitieve nieuwe teamnaam bekend: Stake F1 Team Formule 1
Formule 1

Sauber maakt definitieve nieuwe teamnaam bekend: Stake F1 Team

Sauber maakt definitieve nieuwe teamnaam bekend: Stake F1 Team

Sauber ging de afgelopen seizoenen door het leven als Alfa Romeo, maar aangezien het autobedrijf vertrekt, was er ook een nieuwe titelsponsor nodig. Die officiële teamnaam werd in december al bekendgemaakt: Stake F1 Team Kick Sauber. Het Zwitserse team liet hierbij weten dat het chassis Kick Sauber zou worden genoemd, maar Sauber maakte vandaag bekend dat de korte versie van de naam Stake F1 Team zal zijn in 2024 en 2025.

Die korte naam zal veelvuldig terug te vinden zijn in de Formule 1-uitzendingen in de graphics, en is dus de teamnaam die in de tijdenlijsten zal verschijnen tijdens de officiële sessies. Stake, een Australisch bedrijf met dezelfde eigenaren als Kick.com, is een van de grootste wedplatforms wereldwijd, en is vooral aanwezig in de online casino's. Stake stond dit jaar al een aantal races een sponsorplekje op de auto af aan Kick.com, dat pas in 2022 werd opgericht.

Stake werd in 2023 sponsor van Sauber, en zal vanaf dit seizoen dus een prominentere rol invullen. Het entertainmentbedrijf zal twee jaar lang de titelsponsor van het team van Valtteri Bottas en Zhou zijn, totdat Audi vanaf 2026 de eigenaar is. Bij Stake F1 Team wordt de hoop dan ook vooral gevestigd op de periode na de introductie van de nieuwe reglementen in 2026, waarbij Audi niet alleen het chassis zal bouwen, maar ook de power unit levert.

'Iedereen in de Formule 1 profiteert van Stake'

'Vorig seizoen begon de reis van Stake in de Formule 1, en deze nieuwe rol van het merk als titelsponsor is een natuurlijke en opwindende volgende stap op dit pad', reageerde teamvertegenwoordiger Alessandro Alunni Bravi op het nieuws. 'Stake is er niet alleen in geslaagd om de groeiende fan base van de Formule 1 in te zetten om haar eigen community te versterken, maar introduceerde ook een compleet nieuw publiek tot de sport', meent de Italiaan. 'Daar heeft niet alleen ons team van geprofiteerd, maar iedereen in de Formule 1. 2024 wordt een nieuwe bladzijde in het verhaal, en is een kans om meer en beter te presteren, en meer te bereiken. We kijken uit naar een nog opwindender seizoen.'

Ook Edward Craven, mede-oprichter van Stake, was verheugd met het nieuws: 'We zijn dolgelukkig dat we de kans krijgen om ons Formule 1-team een spannende en gloednieuwe identiteit te geven en het F1-seizoen af te trappen met een gewaagde teamnaam: Stake F1 Team. Gevoed door een diepe passie voor snelheid, innovatie en het verleggen van grenzen, verkeren we nu in de ideale positie om het team naar ongekende hoogten te brengen in 2024 en in de jaren daarna. De komende jaren zullen een spannend worden met een aantal verbluffende activiteiten die spanning op én naast het circuit zullen herdefiniëren. Dus zet je schrap en blijf op de hoogte, want Stake F1 Team versnelt naar een geweldige toekomst', luidt het verhaal van Craven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws