Schumacher adviseert Red Bull en Mercedes: 'Protesteer of houd gewoon je mond' Formule 1
Formule 1

Schumacher adviseert Red Bull en Mercedes: 'Protesteer of houd gewoon je mond'

Schumacher adviseert Red Bull en Mercedes: 'Protesteer of houd gewoon je mond'

Ralf Schumacher is klaar met het politieke geneuzel tussen Red Bull Racing en Mercedes. De afgelopen weken hebben beide teams elkaar diverse keren beschuldigd van het gebruiken van onreglementaire onderdelen, maar tot een protest kwam het tot op heden nog niet. Schumacher denkt dat de teams in moeten grijpen als ze dat nodig achten, en anders elkaar lekker met rust moeten maken.

'Ik hoop dat de teams sommige onderwerpen van de afgelopen weken links laten liggen zo vlak voor de beslissing in de titelstrijd. Ik hoop dat de teambazen zich inhouden en dat de FIA uiteindelijk niet de uitslag van het seizoen bepaalt', zo opent de Duitser in gesprek met Speedweek. Meer betrokkenheid van het motorsportorgaan zou alleen maar in de weg zitten van de sportieve prestaties, meent de voormalige Formule 1-coureur.

Red Bull met politieke aanval op Mercedes

Het meest recente voorbeeld van de politieke strijd tussen Red Bull en Mercedes kwam in Brazilië, waar Red Bull een onregelmatigheid aankaartte bij de achtervleugel van de titelconcurrent. 'Ik vond alle discussies omtrent die achtervleugel van Mercedes zo zinloos', benadrukt de oud Williams-coureur. 'Ik zie niets in die wederzijdse aantijgingen van dat het ene team een flexibele voorvleugel heeft en dat het andere team dat dan weer met de achtervleugel doet.'

'Ik zeg: heb je de feiten, protesteer dan. Heb je die niet, houd dan gewoon je mond. Ik denk dat een duel van de grootte die we dit jaar ervaren netjes moet blijven. De topteams moeten zo'n geweldige titelstrijd niet vervuilen hiermee', vindt de broer van Michael Schumacher. Mocht de titelstrijd uiteindelijk wél beslist worden bij de stewards dan zou dat volgens de Formule 1-kenner doodzonde zijn. Zo'n einde zou de spannende 2021-titelstrijd niet sieren.

Schumacher heeft begrip voor emoties

Toch relativeert Schumacher zijn eigen verhaal nog wel een beetje. Hij begrijpt dat de gemoederen hoog oplopen binnen de Formule 1: 'Tegelijkertijd snap ik dat de spanning toeneemt. Technologie is in deze sport nou eenmaal heel erg belangrijk. Dat maakt het soms lastig voor beide kanten om de emoties in bedwang te houden, maar dit is ook het fascinerende aan deze sport.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws