Schumacher is eerlijk over weekend in Italië: 'Het wordt zwaar' Formule 1
Formule 1

Schumacher is eerlijk over weekend in Italië: 'Het wordt zwaar'

Schumacher is eerlijk over weekend in Italië: 'Het wordt zwaar'

Tijdens de kwalificatie van de Dutch GP lukte het Mick Schumacher om in Q3 te komen en hij kon starten vanaf P8. Echter had hij tijdens de race pech toen een krik aan de voorkant van de auto niet meewerkte tijdens een pitstop. Na dus een moeilijke race op Zandvoort voor de Haas-coureur is de verwachting dat ook in Monza het team niet hoog in de punten zal eindigen.

'Het zal een zwaar weekend worden, omdat het circuit niet zo goed bij onze auto past', zo vertelt Schumacher, geciteerd door Speedweek. 'Maar dit type circuit, waar de prestaties van onze wagen niet zo goed zijn als we zouden willen, is niet zo vaak vertegenwoordigd op de kalender.'

De coureur legt uit dat Monza één van de traditionelere circuits is waar de Formule 1 tegenwoordig nog rijdt. Schumacher zegt dat hij veel zin heeft om, net als bij de vorige twee circuits, op zo'n baan te racen. 'Ik zou zeggen dat deze circuits iets meer karakter hebben dan de nieuwere banen, die vlak en lang zijn en grotere uitloopstroken hebben.'

'Singapore één van de zwaarste races'

Na de triple-header duurt het weer even tot er een nieuwe Grand Prix is. Echter vertelt Schumacher dat hij het nog redelijk druk heeft in de tussentijd, zo heeft hij na de race nog verschillende PR-afspraken en werk in de simulator. 'Maar ik heb natuurlijk wel een paar dagen vrij', vertelt de Duitser.

Wel zal de 23-jarige coureur dan ook al bezig zijn met de race die erna volgt. 'Natuurlijk gaat het ook om de voorbereiding voor de race in Singapore, want het is een van de zwaarste GP's op de kalender vanwege de hoge luchtvochtigheid en de hitte', legt Schumacher uit. 'Er zijn ook wat hobbels, die je waarschijnlijk zult voelen in de nieuwe, stijvere auto's', eindigt hij. Maar voor nu ligt de focus nog even bij de uitdagende race in Italië.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws