Schumacher waarschuwt Verstappen en Hamilton: 'Ik wil wereldkampioen worden' Formule 1
Formule 1

Schumacher waarschuwt Verstappen en Hamilton: 'Ik wil wereldkampioen worden'

Schumacher waarschuwt Verstappen en Hamilton: 'Ik wil wereldkampioen worden'

Terwijl er nog geen zekerheid is over de toekomst van Haas-coureur Mick Schumacher, heeft hij wel een duidelijk doel. De Duitser wil wereldkampioen worden en waarschuwt met zijn zelfverzekerde uitspraken regerend kampioen Max Verstappen en zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. 'Ik probeer alles op te bouwen om dat doel te bereiken', laat de 23-jarige coureur weten bij Mundo Deportivo.

Toen Schumacher gevraagd werd of hij vroeger ooit geloofde dat hij de Formule 1 zou halen, reageerde hij verrassend. 'Alles wat er in het verleden is gebeurd, is nu geschiedenis', begint de coureur. 'Ik zou niets veranderen aan wat er in die jaren en in de jaren daarna gebeurde en ik ben erg blij dat ik mijn doel om de Formule 1 te bereiken heb gehaald', meldt Schumacher.

'Maar nu wil ik mijn volgende doel bereiken: wereldkampioen worden', zegt de Duitser zelfverzekerd. Als dit lukt, zal dat Schumacher in gevecht brengen met Verstappen en Hamilton die de afgelopen jaren de Formule 1 aardig gedomineerd hebben. Dit jaar heeft de Nederlander bijvoorbeeld al tien van de vijftien races gewonnen.

'Wat er in de toekomst gebeurt, kan ik niet voorspellen'

'Ik heb het gevoel dat ik informatie en ervaring nodig heb om te vechten om vooraan te staan of voor het winnen van kampioenschappen', vervolgt Schumacher. 'Ik jaag daar nog steeds op', vervolgt hij. 'Eén van mijn doelen is dat ik op een dag, wanneer ik kan vechten voor een podium of voor de titel, het kan bereiken', zegt de coureur.

Wel snapt hij dat het nog geen zekerheid is. 'Wat er in de toekomst gebeurt, kan ik niet voorspellen, maar ik probeer alles op te bouwen om ooit wereldkampioen te worden', legt de Duitser uit. 'Ik deed het in de Formule 3 en de Formule 2, ook in karting en in de Formule 4', gaat hij verder. 'Ik heb het gevoel dat ik alle kansen heb om dat doel te bereiken en ik denk dat ik gewoon op het juiste moment in de juiste auto moet zijn', sluit hij af. Voor nu ligt de focus van Schumacher eerst op het behalen van punten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws