Shovlin blij met Russell: 'Geweldig dat hij bereid is om risico's te nemen' Formule 1
Formule 1

Shovlin blij met Russell: 'Geweldig dat hij bereid is om risico's te nemen'

Shovlin blij met Russell: 'Geweldig dat hij bereid is om risico's te nemen'

Andrew Shovlin is tevreden dat George Russell in de kwalificatie het nodige risico nam door naar slicks te gaan. De keuze pakte voor de Brit niet geweldig uit, maar desondanks is Shovlin tevreden. Ook zijn ze bij Mercedes blij met de vierde startplaats van Lewis Hamilton, die in Montreal een goede indruk maakte.

'We hadden een moeilijke tijd in natte omstandigheden in de laatste oefensessie, maar beide coureurs leken veel gelukkiger met de auto tijdens de kwalificatie zelf, na enkele wijzigingen te hebben aangebracht. Natte sessies zijn nooit eenvoudig en nog minder als je auto niet op snelheid is, dus we zijn blij dat we P4 beginnen met Hamilton. We hadden in de laatste run wat meer tijd kunnen vinden door de banden te sparen voor een grote ronde aan het einde, maar je weet maar nooit of die er is', aldus Shovlin.

Risico van Russell

Russell besloot een gok te nemen door naar slicks te gaan, en kwam uiteindelijk in het gras terecht wat hem een goede positie koste, waardoor de Engelsman op P8 moet beginnen. 'Russell nam een ​​beetje een gok om naar slicks te gaan, het was absoluut een moedige keuze en hoewel het vandaag niet zijn vruchten afwierp, is het geweldig dat hij bereid is een paar risico's te nemen om een ​​kans te maken op pole position.'

'De omstandigheden zullen naar verwachting morgen heel anders zijn met een hete en droge race. We hadden op vrijdag moeite met een gebrek aan grip, maar we hebben veel aan de auto veranderd, dus hopelijk is dat verbeterd en kunnen we een sterke race hebben', aldus de Engelsman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws