Wolff blij met risicovolle keuze Russell: 'Ik houd van keuzes waarvoor je ballen nodig hebt' Formule 1
Formule 1

Wolff blij met risicovolle keuze Russell: 'Ik houd van keuzes waarvoor je ballen nodig hebt'

Wolff blij met risicovolle keuze Russell: 'Ik houd van keuzes waarvoor je ballen nodig hebt'

Toto Wolff is tevreden dat zijn team de gok nam op de slicks. George Russell was de enige coureur die op de softs naar buiten reed in Q3, in de hoop dat hij mee kon strijden om poleposition. Het mocht uiteindelijk niet zo zijn, aangezien de coureur spinde in de eerste bocht. Bovendien lijkt Mercedes een lastige race tegemoet te gaan, aangezien de natte omstandigheden de ware snelheid van de W13 maskeerden.

Voorafgaand aan het Grand Prix-weekend werd er vooral gesproken over porpoising bij het team van Mercedes. Desalniettemin begon op zaterdag gewoon de strijd om poleposition. Het eerste gedeelte van de kwalificatie werd in de regen verreden, maar gedurende de sessies werd het steeds droger op het Circuit Gilles Villeneuve. Mercedes probeerde als enige een andere strategie uit, maar deze werkte uiteindelijk niet.

Russell mocht het namelijk proberen op de softs. Hij was de enige coureur die voor deze band koos. 'We zitten niet in het gevecht om het kampioenschap, maar dit was het moment waarop we risico's kunnen nemen en daar ben ik ook groot voorstander van', begint Wolff tegenover Sky Deutschland. 'Ik houd wel van keuzes die waarvoor je ballen nodig hebt. We hadden als helden uit de auto kunnen stappen, maar het mocht helaas niet zo zijn. Toch vind ik dat je ervoor moet gaan als het kan.'

Wolff vreest voor de race

Wolff denkt dat er meer in had gezeten voor Mercedes. 'Als we Lewis een betere strategie hadden gegeven met een cooldown ronde, dan hadden we nog verder vooraan kunnen starten. Ik denk dat Russell ook dezelfde tijd had kunnen rijden.' Toch maskeerden de omstandigheden de ware snelheid van Mercedes. 'We doen het goed in regen. Helaas is hangt er morgen een hele grote gele zon in de lucht en zal het weer wat warmer worden', aldus Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws