Horner: 'Verstappen moet zich concentreren op een schone start' Formule 1
Formule 1

Horner: 'Verstappen moet zich concentreren op een schone start'

Horner: 'Verstappen moet zich concentreren op een schone start'

Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing was blij met de prestaties van Max Verstappen in Canada tot nu toe. Hij denkt dat Sergio Pérez zijn remmen verkeerd heeft ingeschat waardoor de Mexicaan tegen de vangrails kwam, en een rode vlag veroorzaakte. Toch gelooft Horner dat er nog kansen zijn voor Pérez.

'Het was een zeer indrukwekkende kwalificatie van Verstappen vandaag en ondanks de omstandigheden stond hij tijdens alle drie de sessies bovenaan het circuit. Nu de baan opdroogt, kan het erg lastig zijn om ervoor te zorgen dat je de beste tijd neerzet, dus het was goed werk van het hele team om ervoor te zorgen dat we op pole eindigden.

Pérez maakte een inschattingsfout

·Horner vervolgt: 'Het was jammer voor Pérez, ik denk dat hij zijn remmen gewoon verkeerd heeft ingeschat en in de barrière is beland. De auto zat klem tussen de vangrails en hij kon gewoon niet achteruit rijden om opnieuw te starten, maar dit is een circuit waarop je kunt inhalen, dus hopelijk kan hij het team een ​​aantal solide punten opleveren.'

'Het was een fantastische kwalificatie van Alonso en ik weet zeker dat hij gemotiveerd zal zijn voor morgen, maar Verstappen moet zich concentreren op een schone start. We verwachten morgen een droge dag, dus hopelijk wordt het een goede race.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws