Shovlin ziet de uitdaging: 'Hard werk verrichten om Ferrari en Red Bull tot last te zijn' Formule 1
Formule 1

Shovlin ziet de uitdaging: 'Hard werk verrichten om Ferrari en Red Bull tot last te zijn'

Shovlin ziet de uitdaging: 'Hard werk verrichten om Ferrari en Red Bull tot last te zijn'

Mercedes-hoofdengenieur Andrew Shovlin is te spreken over de prestaties van Mercedes-coureurs George Russell en Lewis Hamilton vandaag. Terwijl hij erkent dat ze er nog niet zijn, ziet hij wel de verbeteringen ten opzichte van vorige week. Shovlin geeft aan dat de coureurs nog niet de optimale balans hebben gevonden, maar dat ze wel een idee hebben waar ze morgen zullen zitten met de auto. De Duitse renstal is in ieder geval klaar om Red Bull Racing en Ferrari uit te dagen.

Het voorgaande weekend in het Belgische Spa was voor Mercedes gedeeltelijk een weekend om te vergeten. De zevenvoudig wereldkampioen moest uit de auto stappen na een incident met Fernando Alonso aan het begin van de race, maar Russell haalde de punten binnen met zijn vierde plaats. Shovlin ziet dat het in Zandvoort tot nu toe al makkelijker gaat dan in Spa. 'De auto is hier makkelijker te balanceren dan in Spa. We willen graag in een betere positie zijn qua snelheid, we missen nog wat in een ronde en een longrun', legt Shovlin uit in het Mercedes-persbericht.

Ondanks de Mercedes-hoofdengenieur eerder verkondigde dat de auto op Zandvoort beter te balanceren is, hadden zowel Hamilton als Russell moeite met de optimale afstellingen van de auto. 'Beide coureurs waren niet tevreden met de balans vandaag. Ze voelden allebei aan dat het in de ochtend wat makkelijker was dan in de middag. We hadden veel onderstuur en soms instabiliteit.' Desalniettemin is Shovlin overtuigd dat ze dit morgen kunnen aanpakken. 'Het zijn geen grote problemen, en dat moeten we morgen verbeteren. We moeten hard werk verrichten om Red Bull en Ferrari tot last te zijn.'

Mercedes heeft goede data kunnen halen uit de trainingen

De Duitse renstal heeft ondanks de rommelige vrije trainingen nog wel wat belangrijke data uit de sessies kunnen halen. 'De trainingen waren wat onrustig met een aantal rode vlaggen, maar we hebben een aantal vakjes kunnen aanvinken op het lijstje van onderdelen die we wilden testen', legt de Mercedes-hoofdengenieur uit. Shovlin is enthousiast voor de aankomende twee dagen, aangezien ze Red Bull en Ferrari willen uitdagen. 'We hebben een goed idee waar we heen moeten met de specificaties van de auto voor morgen', aldus Shovlin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws