Albers ziet alles omdraaien: 'Red Bull heeft een flinke deuk opgelopen' Opinie
Opinie

Albers ziet alles omdraaien: 'Red Bull heeft een flinke deuk opgelopen'

Albers ziet alles omdraaien: 'Red Bull heeft een flinke deuk opgelopen'

Christijan Albers denkt dat het raceweekend in Zandvoort nog wel eens een zware kluif kan worden voor het team van Red Bull Racing. Max Verstappen viel in de eerste vrije training uit met een probleem, waardoor zijn tijd op de baan gelimiteerd was. Hierdoor heeft de Oostenrijkse renstal onvolledige data, waardoor ze nu achter de feiten aan lopen. Bovendien hebben teams als Ferrari en Mercedes progressie geboekt ten opzichte van vorige week.

De meeste fans op de tribunes hadden gehoopt op een heuse Verstappen-show op vrijdag. Toch waren het de andere topteams die een stuk beter voor de dag kwamen na een versnellingsbakprobleem bij de Nederlander. 'Het is gewoon balen, zeker voor Max', zegt Albers in De Telegraaf-podcast. 'Je ziet gewoon dat alles omgedraaid is. Dat heeft gewoon te maken met de temperatuur van de banden. De omstandigheden zijn gewoon een stuk beter. Je ziet dat de resultaten van Ferrari, Mercedes en, de verrassing van de dag, Norris een stuk beter zijn.'

Werk aan de winkel voor Red Bull

Door de problemen met de auto van Verstappen loopt Red Bull momenteel achter de feiten aan. Albers weet dat de Oostenrijkse renstal een oplossing kan vinden, maar het team wordt ook geraakt door de kortere tijd op de baan. 'Ze hebben geen slechte auto. Iedereen binnen het team zal weer aan het werk gaan en de data analyseren. Dan zullen ze wel wat vinden, maar ze hebben wel een flinke deuk opgelopen. Ze moeten het hebben van de informatie van Max.'

De voormalig Formule 1-coureur weet dat het tijd kost om tot de juiste afstelling te komen. Hij weet dat het team nog een hele avond en dag heeft om de auto in het juiste werkvenster te krijgen, maar hij merkt tegelijkertijd op dat het een race tegen de klok wordt. 'Het kost heel erg veel tijd om veranderingen door te voeren. Alles luistert heel erg nauw tegenwoordig. Dan merk je gewoon dat Max te veel tijd heeft verloren. Het team moet vanavond serieus hard doorwerken', concludeert Albers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws