Stroll en Tsunoda starten achteraan zondag na vervanging motoronderdelen Formule 1
Formule 1

Stroll en Tsunoda starten achteraan zondag na vervanging motoronderdelen

Stroll en Tsunoda starten achteraan zondag na vervanging motoronderdelen

Lance Stroll en Yuki Tsunoda zullen de de Grand Prix van Mexico vanaf achteraan de grid moeten starten. Het tweetal wordt bestraft voor het installeren van nieuwe motoronderdelen. Voor zowel AlphaTauri als Aston Martin betekent dit dat er meer dan het toegestane aantal motoronderdelen worden gebruikt dit seizoen, waardoor er gridstraffen volgen.

Tijdens de eerste vrije training werd bekend dat Tsunoda en Stroll met nieuwe motoronderdelen rondrijden dit weekend. Dit betekent zij tijdens de kwalificatie en race met verse motorelementen kunnen rijden, om zo een uitvalbeurt te voorkomen. De consequentie is echter wel dat beide mannen een gridstraf zullen krijgen van de FIA.

Stroll heeft een nieuwe Internal Combustion Engine geïnstalleerd gekregen. Dit is de grote verbrandingsmotor, een groot deel van de motor. Bij Tsunoda worden verschillende motorelementen vervangen, waardoor hij naar alle waarschijnlijkheid een grote straf krijgt toegewezen en helemaal achteraan moet starten. De definitieve straffen moeten nog worden bepaald door de FIA.

'Ingenieurs zeggen dat hier de beste keuze is'

De nieuwe krachtbron van Yuki Tsunoda wordt niet uit luxe doorgevoerd, maar simpelweg omdat de oude krachtbron aan het einde van zijn levensduur was. 'We konden niet langer wachten helaas. Mexico was de beste optie om alle componenten te laten vervangen', zo legt Franz Tost uit bij de persconferentie. 'Persoonlijk had ik de voorkeur gegeven aan een motorwissel in Brazilië, maar de ingenieurs zeiden dat dit de beste keuze is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws