Surer denkt dat interne strijd Red Bull al klaar is: 'Pérez gooit zijn eigen ruiten in' Formule 1
Formule 1

Surer denkt dat interne strijd Red Bull al klaar is: 'Pérez gooit zijn eigen ruiten in'

Surer denkt dat interne strijd Red Bull al klaar is: 'Pérez gooit zijn eigen ruiten in'

Marc Surer denkt dat Sergio Pérez afgelopen weekend zijn eigen ruiten heeft ingegooid en dat het ongelooflijk moeilijk zal worden om Max Verstappen nog in te halen in het kampioenschap. De coureur van Red Bull Racing scoorde nul punten, terwijl Verstappen de race in de straten van Monaco wist te winnen. Surer hoopt nog wel op een spannende titelstrijd en kijkt daarom naar Aston Martin en Fernando Alonso.

Voor Pérez werd het een weekend om zo snel mogelijk te vergeten. De Red Bull-coureur crashte in Q1 en vanaf dat moment werd het ook al duidelijk dat het moeilijk zou worden om punten te scoren. 'Doorgaans is Pérez goed in Monaco en op andere stratencircuits', geeft Surer aan bij Formel1.de. 'Als je daar dan al fouten gaat maken, dan gooi je je eigen ruiten een beetje in. Op de normale circuits is Verstappen vaak twee tot drie tienden per ronde sneller.'

'Marko had eerder al gezegd dat het probleem van een eerste of tweede rijder zichzelf oplost en daar begint het ook steeds meer op te lijken', vervolgt de Zwitser. Verstappen heeft nu een voorsprong van 39 punten in het wereldkampioenschap. Surer denkt dat het ongelooflijk lastig wordt voor Pérez om dat nog in te halen. 'De snellere laat zich toch wel zien en je moet zeggen dat Max op dit moment gewoon perfect is. Hij maakt geen fouten meer. Je kan zien dat hij een stuk sterker is dan twee jaar geleden.'

Surer: 'Hopen dat Aston Martin deze auto kan verbeteren' 

Surer kijkt met een schuin oog naar de progressie bij Aston Martin. De voormalig Formule 1-coureur hoopt op verbetering bij de Britse renstal zodat de titelstrijd mogelijk nog een beetje spannend wordt. 'Fernando Alonso is nu onze enige hoop. Hij heeft een supergoede auto en nu is het hopen dat Aston Martin deze auto kan verbeteren. Dat hebben ze ook dringend nodig om het gat naar Red Bull te verkleinen. Als dat lukt, hebben we weer een leuk titelgevecht', aldus Surer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws