Szafnauer over problemen voor Vettel: 'Hij kon te weinig kilometers maken' Formule 1
Formule 1

Szafnauer over problemen voor Vettel: 'Hij kon te weinig kilometers maken'

Szafnauer over problemen voor Vettel: 'Hij kon te weinig kilometers maken'

Otmar Szafnauer denkt dat Sebastian Vettel zijn vorm snel zal vinden. Nu lijkt de Duitse oud-wereldkampioen veel last te hebben van de nieuwe bolide, volgens de Aston Martin-teambaas zal het wat dat betreft steeds beter gaan. De Heppenheimer heeft nog geen enkel punt weten binnen te slepen, terwijl zijn teamgenoot steevast strijdt om de punten.

Szafnauer gelooft er in ieder geval in dat Vettel er alles aan doet om punten te scoren. 'Ik weet dat hij torenhoge verwachtingen van zichzelf heeft. Hij zal onvermoeibaar doorwerken om de huidige leercurve door te zetten. Hij gaat ons daar verder mee helpen', opent Szafnauer in een interview met Marca. 'Hij neemt het zichzelf in ieder geval niet kwalijk. Ik denk dat hij de achterstand wel in zal halen', gaat de teambaas verder.

De eerste races waren voor Vettel overwegend frustrerend. De Duitser kon vanaf het begin van het seizoen niet volledig rekenen op de betrouwbaarheid van de AMR21. 'We waren ook niet zo betrouwbaar als we hadden gehoopt bij de wintertests. Vettel verloor daardoor een aanzienlijke hoeveelheid tijd om kennis te maken met de bolide. Als we meer hadden kunnen testen, had Seb meer kunnen rijden en zat hij nu verder in zijn leercurve', legt Szafnauer uit.

Aerodynamische filosofie als boosdoener voor Vettel

Volgens Szafnauer zit de pijn vooral in de verschillende aerodynamische concepten van de Ferrari SF21 en de Aston Martin AMR21. 'Als de filosofie anders is, kost het nu eenmaal tijd om jezelf daar aan aan te passen. Het kost tijd om de kleine marges eruit te hallen die nodig zijn om een goede prestatie neer te zetten. Ik heb bijvoorbeeld ook gesproken met Sergio Pérez, hij heeft precies hetzelfde probleem', legt de teambaas uit.

Volgens Szafnauer is het daarom funest dat Vettel zo veel mogelijk kilometers maakt in de auto. 'Hoe meer meters hoe beter. We zien in ieder geval dat hij zich goed verbetert, dat zien we met name op de droge banden. Ik weet zeker dat het goed zal komen', sluit Szafnauer af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws