Vettel had pech met timing in Brazilië: 'Op oude mediums is het kansloos tegen auto's op softs' Formule 1
Formule 1

Vettel had pech met timing in Brazilië: 'Op oude mediums is het kansloos tegen auto's op softs'

Vettel had pech met timing in Brazilië: 'Op oude mediums is het kansloos tegen auto's op softs'

Sebastian Vettel verklaart dat een slechte timing de reden was dat het team niet meer punten wist te behalen. De coureur reed een nette race, maar ging steeds op het verkeerde moment naar binnen voor nieuwe banden. De Aston Martin-coureur eindigde daardoor net buiten de punten, maar is wel tevreden.

Vettel vond dat hij een goede race reed, maar de omstandigheden weerhielden hem uiteindelijk van punten. 'Ik denk dat we net een beetje op het verkeerde moment op de verkeerde plaats waren', begint de Duitser bij Sky Sports F1. De coureur kwam pas aan het einde van ronde 26 de pits in, terwijl anderen al eerder een setje nieuwe banden onder hun auto hadden geschroefd. Vettel verklaart dat zijn pitstop te laat kwam.

Hij lag derde op het moment dat hij naar binnen dook, maar kwam slechts als negende achter Pierre Gasly en Valtteri Bottas weer terug op de baan. 'Hoewel ze niet echt met ons racen', vertelt Vettel. De viervoudig wereldkampioen bleek opnieuw pech te hebben bij de laatste safety car-situatie. De coureur was vlak voor de gele vlaggen de pits in gedoken voor een setje mediums. 'We reden op de oude mediumband en dan is het kansloos tegen alle auto's op softs.'

Vettel: 'De timing stond niet aan onze kant'

De Aston Martin-coureur lag op de zevende stek tijdens de safety car-situatie en had toen naar softs kunnen gaan. 'Maar ik denk niet dat het logisch zou zijn geweest. We hadden geen andere banden en we zouden sowieso buiten de punten zijn gevallen', vertelt Vettel. Waar de Duitser zevende reed toen de safety car op de baan was, eindigde hij uiteindelijk als elfde, omdat hij makkelijker ingehaald kon worden op verkeerde banden.

Toch is Vettel wel tevreden met het resultaat. 'Ik denk dat ik goed heb gereden en dat er niet echt veel meer in zat. De timing stond zondag niet aan onze kant, maar goed, zo is het', eindigt hij. Zijn teamgenoot Lance Stroll kon wel een punt binnenhalen, wat een klein beetje heeft geholpen voor de strijd om de zesde positie bij de constructeurs. Wel had het team van Alfa Romeo een punt meer, waardoor de Zwitserse renstal toch is uitgelopen. Met een verschil van vijf punten tussen de teams zal het in Abu Dhabi spannend worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws