Szafnauer verdenkt Alonso en Piastri van samenspanning: 'Zou niet verbaasd zijn' Formule 1
Formule 1

Szafnauer verdenkt Alonso en Piastri van samenspanning: 'Zou niet verbaasd zijn'

Szafnauer verdenkt Alonso en Piastri van samenspanning: 'Zou niet verbaasd zijn'

Het zou Otmar Szafnauer niet verbazen wanneer Fernando Alonso en Oscar Piastri onderling informatie zouden hebben uitgewisseld over wat er bij elk van hen gaande was op het gebied van contracten. Doordat Alonso na het verstrijken van de deadline in het contract van Piastri bekend maakte naar Aston Martin te vertrekken, kan nu laatstgenoemde naar verwachting de overstap naar McLaren maken.

In gesprek met El Comercial wekt de teambaas van Alpine de gedachte dat hij beide coureurs verdenkt van een samenspel. 'Kijk, ik heb er geen bewijs van. Maar dit is Formule 1 en als iemand over een paar jaar zegt dat ze bewijs hebben gevonden van gedeelde informatie, dan ben ik niet verbaasd. Ik vertel iedereen altijd dat je in de Formule 1 moet doen alsof iedereen alles weet.'

Er blijft namelijk vrijwel nooit iets geheim binnen de sport, zo weet de Brit inmiddels na zijn jarenlange ervaring in de koningsklasse van de sport. 'Je moet er vanuit gaan dat niets in het geheim gaat in de sport. Als je iemand vraagt om niets te vertellen, dan doen ze alsof iedereen het weet en dat is de manier waarop ik al 25 jaar werk in mijn Formule 1 business. Als dit is gebeurd, moet je niet verbaasd zijn.'

Alonso naar Aston Martin startschot voor chaos

Alonso maakte kort na 1 augustus bekend de overstap naar Aston Martin te maken, en had ook het team daarvoor niets laten weten. Aangezien Alpine aan Piastri een stoeltje moest hebben gegeven voor die datum, en hij anders vrij was om ergens anders zijn geluk te beproeven, was de Australiër tot een overeenkomst gekomen met McLaren zo is de verwachting, waardoor Alpine met lege handen achter lijkt te blijven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws