Bottas wijst verschil aan tussen Alfa Romeo en Mercedes: 'Dat is veel leuker' Formule 1
Formule 1

Bottas wijst verschil aan tussen Alfa Romeo en Mercedes: 'Dat is veel leuker'

Bottas wijst verschil aan tussen Alfa Romeo en Mercedes: 'Dat is veel leuker'

Valtteri Bottas kan weer genieten van de Formule 1 nu hij bij Alfa Romeo beschikt over een meerjarig contract. Dat is nieuw voor de Fin, die bij Mercedes telkens een contract ondertekende voor een jaar. Dat hij zich bij zijn nieuwe team geen zorgen meer hoeft te maken over zijn toekomst, levert Bottas een stuk minder stress op.

De 32-jarige kreeg niet alleen bij Mercedes jaarcontracten, maar ook bij zijn team daarvoor, Williams, bestond er geen zekerheid over zijn toekomst. Bij Alfa Romeo, waar Bottas dit seizoen naartoe is verhuisd, zit dat anders. 'Ik heb nu geen stress en hoef geen vragen te beantwoorden. Het is niet prettig voor de coureurs die dat nu wel moeten', vertelt hij tegen de Nederlandse tak van Motorsport.com.

Bottas vindt het 2022-seizoen waarschijnlijk zijn leukste tot nu toe, omdat hij meer kan genieten. 'Het racen is erg leuk, met name in het middenveld en de strategische keuzes die daarbij komen kijken. Het voelt alsof je met één beslissing meerdere posities kan winnen.' En dat is anders vergeleken met Mercedes. 'In het verleden streed ik met Mercedes vaak tegen maar één team en dus twee auto's. Nu heb ik zes wagens waar ik rekening mee moet houden. Dat is veel leuker.'

Bottas voelt minder druk bij Alfa Romeo

Ondanks dat hij nu meer baangevechten kent, is de druk bij Alfa Romeo volgens Bottas wel lager dan bij Mercedes. 'Als ik werk, geef ik alles. In mijn vrije tijd kan ik vervolgens doen wat ik wil. De balans tussen het leven binnen en buiten het team is prima in orde.' Ook qua social media-gebruik merkt de Fin een verschil. Zo plaatste hij dit jaar een foto waarin hij naakt aan het zwemmen was in de Verenigde Staten.

Bottas weet niet zeker of hij dat in zijn tijd bij Mercedes ook had gedaan. 'Ik betwijfel of ik dat überhaupt had gedaan. Buiten het circuit voel ik me nu rustiger en maak me ook minder druk om wat mensen denken. Het was een goede foto', aldus Bottas. De afbeelding, die de bijnaam Bot-ass kreeg, leverde uiteindelijk 50.000 euro op voor een goed doel.

Wint Max Verstappen zijn tweede wereldtitel? Zet in en krijg 1,08 keer je inzet terug! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws