Tost omschrijft 'ideale coureur': 'Dat zie ik ook bij Mick Schumacher' Formule 1
Formule 1

Tost omschrijft 'ideale coureur': 'Dat zie ik ook bij Mick Schumacher'

Tost omschrijft 'ideale coureur': 'Dat zie ik ook bij Mick Schumacher'

Ondanks de toenemende invloed van de auto's in de Formule 1, maakt de coureur nog altijd het verschil. Dat stelt Franz Tost, teambaas van AlphaTauri. Hij noemt drie voorbeelden en dat zijn allemaal Duitsers.

De technologie die de auto's sneller maakt, heeft de laatste jaren een vlucht genomen. Volgens Tost is de man in de cockpit echter cruciaal. 'De coureur is degene die de ingenieurs de juiste input geeft om een auto sneller te maken. Succesvolle coureurs blijven altijd langer bij een team. Dat zorgt voor een systeem, waardoor ze na een tijdje een auto helemaal naar hun smaak kunnen laten bouwen. Dat is een kwaliteit die weinigen onder de knie hebben', aldus Tost tegenover F1 Insider.

De Oostenrijker heeft dan ook zijn eigen ideeën over de ideale coureur. 'De coureur is altijd de sleutel tot succes. Een coureur moet eerst en vooral passie hebben. Hij moet gedisciplineerd zijn en ook innovatief. Een coureur moet zichzelf ook altijd in vraag stellen: Wat kan ik nog beter doen? Hoe kan ik beter zijn dan de anderen?'

Zoals gezegd noemt Tost ook wat voorbeelden van een coureur die in zijn ogen ideaal is. 'Michael Schumacher was zo, Sebastian Vettel ook, en ik zie dezelfde aanpak trouwens ook bij Mick Schumacher.' De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael debuteert dit jaar in de Formule 1. Hij doet dat bij het team van Haas, waar hij teamgenoot wordt van Nikita Mazepin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws