Tsunoda: 'Communicatie via boordradio moet echt beter' Formule 1
Formule 1

Tsunoda: 'Communicatie via boordradio moet echt beter'

Tsunoda: 'Communicatie via boordradio moet echt beter'

Yuki Tsunoda kreeg tijdens de GP van Stiermarken een gridstraf van drie plaatsen omdat hij Valtteri Bottas in de weg zat. Ook tijdens de race verliep de communicatie met zijn team niet helemaal zuiver. Deze twee dingen zorgden ervoor dat een topklassering er niet meer in zat voor de Japanner, die als tiende over de streep kwam. Werk aan de winkel voor de volgende race, zo luidt de reactie van Tsunoda op de officiële website van de Formule 1.

In de kwalificatie reed Tsunoda hinderlijk in de weg, waardoor hij een gridstraf kreeg. Dit kwam de kans op een goed resultaat natuurlijk niet ten goede. 'We hebben wel een goede stap vooruit gezet ten opzicht van vorige week (GP Frankrijk, red.), maar eerlijk gezegd had er meer in gezeten.' De racesnelheid van AlphaTauri leek goed genoeg om verder de top tien in te dringen. 'P8 of P9 had zeker gekund. We moeten de data analyseren voor volgende week.' Ook verliep de communicatie niet geheel vlekkeloos. 'We hebben wat dingen verkeerd begrepen via de boordradio, dat kwam onze race niet ten goede.'

Er klonk enige onenigheid over de boordradio van AlphaTauri over de strategie. 'Mij werd verteld dat ik moest pushen, maar ik wilde mijn banden gaan sparen. Het was mijn woord tegenover het team, dus het werd een soort ruzie. Dat zijn dingen die we beter moeten bespreken.' Deze week staat de tweede race in Oostenrijk op het programma en Tsunoda hoopt op een beter resultaat. 'De auto is al snel, we moeten alleen alle puzzelstukjes op de goede plek leggen, vooral voor de kwalificatie.' Tsunoda staat op dit moment veertiende in het wereldkampioenschap. Zijn teamgenoot Pierre Gasly weet vooralsnog meer uit de auto te halen en bezet de achtste plek.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws